Χρήστος Μπόνης: Να ξαναζωντανέψουμε τον Σύλλογο Αστακιωτών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Ιανουαρίου 2018

Χρήστος Μπόνης: Να ξαναζωντανέψουμε τον Σύλλογο Αστακιωτών

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ (για να δούμε και φέτος) ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ...

Η ημέρα είναι ιδανική για να σας πληροφορήσω για μια πρωτοβουλία που αποφάσισα να πάρω ξεκινώντας το καλοκαίρι στις διακοπές και έγινε αποδεκτή και από δυο -τρεις ακόμη φίλους που τους εκμυστηρεύτηκα και προσφέρθηκαν να βάλουν πλάτη. Ίσως ήταν προϊόν ενθουσιασμού ή προϊόν κατάθλιψης. Ενθουσιασμού γιατί η ιδέα ήρθε εν ώρα μεσημεριανής απόλαυσης στο ουζερί, κατάθλιψης διότι είχα στο νου μου εικόνες που δεν απόλαυσα εγώ αλλά και πολλοί φίλοι τα προηγούμενα χρόνια.

Έρχομαι λοιπόν στο θέμα. Επειδή ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (δεν ξέρω καν πόσο είναι) ο Σύλλογος Αστακιωτών ήταν σε χειμερία νάρκη, είτε βρίσκονταν στην ζωή ο αείμνηστος Πρόεδρος Γιώργος Μπόνης, είτε και μετά θάνατον, σκέφθηκα ότι είναι ντροπή (το ελάχιστο που μπορώ να γράψω) ένας τέτοιος σύλλογος που σε παλιές εποχές μεσουρανούσε και βρίσκονταν στο τοπ (top) των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού μας, να βρίσκετε υπό διάλυση, όταν σύλλογοι από διπλανά χωριά με λιγότερους κατοίκους είναι παράδειγμα προς μίμηση (τουλάχιστον προς εμάς) παράλληλα δε είναι άξιοι πολλών συγχαρητηρίων για το ότι τους κρατούν ακόμη ζωντανούς...

Με το σκεπτικό λοιπόν αυτό μετέφερα τις σκέψεις σε φίλους που βρέθηκα μαζί τους για να δω πως σκέπτονται και τι διάθεση έχουν να ασχοληθούν.Ευχάριστη έκπληξη ήταν ότι και οι τρεις συμφώνησαν να προχωρήσουμε. Έτσι λοιπόν ήρθα σε συνεννόηση με μέλη του Δ.Σ. τους ζήτησα να συνεδριάσουν και να πάρουν απόφαση να πάμε σε εκλογές για ανάδειξη νέας ηγεσίας (με την καλή πρόθεση η λέξη) όσο το δυνατόν συντομότερα.

Πράγματι βρέθηκαν, συνεδρίασαν και αφού εκτίμησαν και οι ίδιοι ότι χρειάζεται ανανέωση αποφάσισαν να προκηρύξουν εκλογές. Έτσι λοιπόν μετά τις πιο πάνω ενέργειες το μόνο που απομένει είναι να βρούμε μια ημέρα μέσα στον Ιανουάριο για να αναδείξουμε το νέο Δ.Σ. Σκέφτηκα ότι (προφανώς Κυριακή) παράλληλα με τις εκλογές να κόψουμε και την βασιλόπιτα ούτως ώστε να μην επανέλθουμε σε νέα συγκέντρωση σύντομα. Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν δυο βασικά πράγματα.

Πρώτον (κυρίαρχο και καθοριστικό) η συμμετοχή σας. Χωρίς αυτήν δεν θα υπάρχει συνέχεια, δεν θα υπάρχει Σύλλογος, αλλά και χωρίς αυτήν δεν έχει καμιά αξία η (τελευταία) προσπάθεια που κάνουμε να ξαναζωντανέψουμε τον Σύλλογο μας.

Δεύτερον να υπάρξουν συμμετοχές στο ψηφοδέλτιο. Όσοι πιο πολλοί βγουν μπροστά τόσο πιο μεγάλος θα γίνει. Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ (που θέλω να πιστεύω ότι αυτή την ύστατη στιγμή δεν θα υπάρξει) θα είναι ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ και για τον Σύλλογο αλλά και για τον Αστακό. Και αυτό έχει μεγάλη σημασία διότι ένας δυνατός και αποφασιστικός σύλλογος απανταχού Αστέριωτών θα δρομολογήσει άλλες καταστάσεις στο χωριό μας. Τουλάχιστον εμείς από την "ξενιτιά" ας ξεκινήσουμε την παλινόρθωση του Αστακού δίνοντας το παράδειγμα. 

Θα μπορούσα να γράψω εκατοντάδες λέξεις και προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει ακόμη και εκατοντάδες παρακλήσεις, αλλά θεωρώ ότι η ανησυχία μου παράλληλα με την αγάπη για τον Αστακό είναι και δικά σας στοιχεία. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν όλοι μαζί μια νέα αρχή.
Με νέο αίμα και νέα πνοή αλλά και προπάντων διάθεση για δουλειά στον Σύλλογο θα μπορέσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο αλλά και τους άλλους συλλόγους (αθλητικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς) που έχουν έδρα το χωριό μας να δώσουμε μια άλλη ζωή στον Αστακό. Γιατί ο Αστακός για εμάς είναι το παν.

Όσοι είστε κάτοικοι του Αστακού και θα διαβάσετε την ενημέρωση αυτή, παρακαλείσθε να ενημερώστε όσους γνωρίζετε (συγγενείς ή φίλους) που μένουν στην Αθήνα να παρευρεθούν στην εναρκτήρια εκδήλωση ή να ενημερώσουν στα mail και στα τηλέφωνα που θα αναρτήσουμε σε λίγες ημέρες για την συμμετοχή τους διότι όπως αντιλαμβάνεσθε δεν μπορεί να έχουμε επαφή με όλους.

σ.σ. Καλό είναι όταν πληροφορηθείτε την ημερομηνία (που δεν εξαρτάται από εμένα) να δηλώσετε την συμμετοχή σας διότι πρέπει να προβούμε σε κάποιες διαδικασίες (αίθουσα για την βασιλόπιτα, καφέδες, ψηφοδέλτια, κ.λ.π.).


ΘΕΩΡΩ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad