Αγρίνιο: Τουλάχιστον πέντε λεωφορεία ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Ιανουαρίου 2018

Αγρίνιο: Τουλάχιστον πέντε λεωφορεία ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη για το Σκοπιανό!

Τουλάχιστον πέντε λεωφορεία θα αναχωρήσουν την Κυριακή για τη Θεσσαλονίκη με κόσμο που θα λάβει μέρος στο συλλαλητήριο – διαμαρτυρία κατά της χρήσης του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς

«Παρών» θα δηλώσει το Αγρίνιο στο συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή στις 14.00 στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 5 λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Αγρίνιο για την συμπρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στις 06.30 το πρωί της Κυριακής, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Η συμμετοχή των Αγρινιωτών έχει διπλό στόχο. Αφενός να στείλουν ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας προς τους Σκοπιανούς και αφετέρου στους κυβερνόντες οι οποίοι συζητούν να παραχωρήσουν το όνομα Μακεδονία. Το συλλαλητήριο έχει ανακοινωθεί από 22 Χριστιανικά Σωματεία και την Εταιρεία Μακεδονικών Ερευνών, ενώ συνεχώς προστίθενται και άλλοι σύλλογοι και φορείς.

Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους του Αγρινίου που θα λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο: «στην Αγία Γραφή υπάρχουν αποδείξεις ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική. Περιγράφεται ακόμη το όραμα του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος πριν την δράση του στην Κόρινθο και την Αθήνα πέρασε και έδρασε στην Μακεδονία, εντός δηλαδή των ορίων της σημερινής ελληνικής Μακεδονίας. Συνεπώς, μέσω της Αγίας Γραφής πιστοποιείται σε ποιους ανήκει η Μακεδονία». Οι ίδιοι κύκλοι συμπληρώνουν πως: «υπάρχει μεγάλη ανησυχία τόσο στην Ελλάδα από απλούς πολίτες, όσο και από τους έλληνες της διασποράς και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που λάβαμε την απόφαση να μεταβούμε στην Θεσσαλονίκη ως κομμάτι του συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας που έχει ως σκοπό να μην δοθεί το όνομα Μακεδονία σε άλλο κράτος».

Οι φορείς που θα συμμετάσχουν από το Αγρίνιο είναι η Χριστιανική Ένωση, η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου. Στο ενδιάμεσο της διαδρομής, στο Μέτσοβο, θα γίνει εκκλησιασμός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad