Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου έκοψε την πίτα της - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Φεβρουαρίου 2018

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου έκοψε την πίτα της

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον Ο.Τ.Ε. – Πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18:00, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου. 

Τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει με κάθε λεπτομέρεια την οργάνωση της εκδήλωσης, αποδείχθηκαν άριστοι οικοδεσπότες και έδωσαν την ευκαιρία σε όλους τους παρισταμένους Ξηρομερίτες και φίλους να αισθανθούν σε οικείο περιβάλλον και να καμαρώσουν τα χορευτικά των Συλλόγων απανταχού Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και Συλλόγου Μοναστηρακιωτών

Στην όμορφη συνάντηση, Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Στεργίου, καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, τους ευχαρίστησε εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου για την παρουσία τους στην εκδήλωση, ευχήθηκε να έχουμε μια χρονιά με υγεία και δύναμη, μια χρονιά ελπίδας, αλληλεγγύης και προοπτικής, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα και μια καλύτερη χρονιά, για τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Ξηρομέρου και της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, Κώστας Γεωργούλας και ο Παναγιώτης Χολής, Πρόεδρος της Παναιτωλοακαρνανικής Συνοσμοσπονδίας (ΠΑΝ.ΣΥ). Αμέσως μετά τη σκυτάλη πήραν τα χορευτικά των συλλόγων, Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι» και των Μοναστηρακιωτών.

Το χορευτικό του Συλλόγου Φυτειωτών παρουσίασε χορούς της περιοχής μας, με τραγούδια του αξέχαστου Τάκη Καρναβά. Το χορευτικό του Συλλόγου Μοναστηρακιωτών παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς από Ρούμελη, Ήπειρο και από τα Νησιά του Αιγαίου. Εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους και καταχειροκροτήθηκαν. Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Βασίλειος Πόπης, ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και τα μέλη του Κ.Σ. την έκοψαν και την μοίρασαν στους Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κλείνοντας ο Πρόεδρος Δημήτρης Στεργίου εκ μέρους του Κεντρικού Συμβουλίου αφού ευχαρίστησε και πάλι τους προσκεκλημένους, ευχήθηκε σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους Ξηρομερίτες και φίλους μια καλή χρονιά. Στην εκδήλωση ανταποκρίθηκαν πλήθος Ξηρομεριτών, και φίλων οι οποίοι γέμισαν την αίθουσα, ξεπερνώντας κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη, παρά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουμε όλοι μας, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο την γιορτινή εκδήλωση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Πρωτοπρεσβύτερος του Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά, Βασίλειος Πόππης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Πάνος Κουρουμπλής, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, Κώστας Γεωργούλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων, Νώντας Λαμπρακάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Χρήστος Κλαδευτήρας, ο π. Υπουργός Χρήστος Κοκκινοβασίλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ. Πάνος Χολής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΒάλτουΧρήστος Σαλαούνης, η Γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας και της ΠΑΝ.ΣΥ., Ευαγγελία Μπαμπάτσικου, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΝΣΥ και της ΟΣΥΕΜ συγγραφέας, Δημήτρης Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριχωνίδας, Δημήτρης Χριστόπουλος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΝΣΥ και της ΟΣΥΤ, Παναγιώτης Χριστόπουλος, ο συγγραφέας και πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξηρομέρου Νίκος Μήτσης, ο υποψήφιος Βουλευτής του Νομού Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γαβαλούς, Άρης Σουφλής, ο Πρόεδρος Συλλόγου Φλωριαδιτών Χάρης Μάλιος, ο π. Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Τσούκας, ο Πρόεδρος της Αμφικτιονίας Ακαρνάνων Φίλιππος Ντόβας ο Πρόεδρος του Συλλόγου φίλων της βελανιδιάς, Μάκης Στρατούλης, ο Γιώργος Τσέλιος από την Ξηρομερίτικη Εταιρεία Λόγου και Τέχνης, ο Γιώργος Χαραλάμπους Πρόεδρος Ναυταθλητικού Ομίλου Πεύκης Λυκόβρυσης, ο Παναγώτης Καλός, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Τ.Α, από το Σύλλογο Μπαμπίνης ο π. Πρόεδρος Σπύρος Μπενέκος, από την Ένωση Αστακινών, ο Τάκης Μπαμπούρης, ο βραβευμένος από το ίδρυμα προαγωγής δημοσιογραφίας Αθανασίου Βότση, εκδότης της εφημερίδας «ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΚΗ», Χρυσόστομος Πατούλας, Πρόεδροι, Μέλη, Εκπρόσωποι των Συλλόγων Μελών της Ομοσπονδίας και φορέων.

Το Κεντρικό Συμβούλιο ευχαριστεί: τον πατέρα Βασίλειο Πόπη που κάθε χρόνο είναι κοντά μας και ευλογεί την πίτα, τον κ. Κώστα Κύρου που μας προσέφερε δωρεάν για άλλη μια χρονιά την πίτα. Ο κ. Κύρου διατηρεί τα αρτοποιεία «ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ» στο Χαϊδάρι (Λ. Αθηνών 171) και στο Περιστέρι επί της οδού Δωδεκανήσου και Αναπαύσεως 21, τα χορευτικά των Συλλόγων Φυτειωτών και Μοναστηρακίου, την Πρόεδρο και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων στον ΟΤΕ για την παραχώρηση της αίθουσας. Ευχαριστεί ακόμη μια φορά τους παρευρισκόμενους στην όμορφη αυτή εκδήλωση, εύχεται και πάλι χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και δύναμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad