Το άγνωστο και σαγηνευτικό σπήλαιο του Βάτου Ξηρομέρου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαρτίου 2018

Το άγνωστο και σαγηνευτικό σπήλαιο του Βάτου Ξηρομέρου

Μια φανταστική εικονική περιήγηση σε ένα μοναδικό έργο της φύσης που αποκαλύπτει τον φανταστικό ανάγλυφο διάκοσμο των άγριων βουνών του Ξηρομέρου.

Ο Βάτος είναι χτισμένος στη δυτική πλαγιά της υψηλότερης κορυφής των Ακαρνανικών, της Υψηλής Κορυφής (1579 μ.) σε υψόμετρο 880μ. Βορειοδυτικά από το Βάτο βρίσκεται το οροπέδιο Λιβάδι. Πρόκειται για έναν ερημωμένο οικισμό που απέχει μόλις 17χλμ. από τον Μύτικα.

Η περιοχή τριγύρω από τον Βάτο είναι πανέμορφη με παρθένα, αλλά και συνάμα άγρια ομορφιά. Ένα από τα αξιοθέατα, που δεν είναι ευρέως γνωστό, είναι και το σπήλαιο που ωστόσο δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές για την επίσκεψη του κοινού.

Προς το παρόν μπορούμε να το απολαύσουμε μέσα από τις φωτογραφίες του Διονύση Πετρόπουλου. Πάμε λοιπόν να κάνουμε μια… βόλτα μέσα στο μαγικό σπήλαιο του Βάτου Ξηρομέρου!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad