Συμμετέχουμε στη δράση «Let’s do it Greece 2018» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Απριλίου 2018

Συμμετέχουμε στη δράση «Let’s do it Greece 2018»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ "LET’S DO IT GREECE 2018" 


Για μια ακόμα χρονιά, η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ του ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ συμμετέχει στην Περιβαλλοντική Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2018», που θα διεξαχθεί από τις 23-27 Απριλίου 2018.

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων, που δεν αποσκοπεί απλά στον καθαρισμό, αλλά στοχεύει στην αλλαγή της νοοτροπίας γύρω μας. Θέλοντας να δείξουμε στους συμπολίτες μας πόσο μεγάλη σημασία έχει το να διατηρούμε την καλή εικόνα της περιοχής μας και να εκφράσουμε την αγάπη μας γι’ αυτή, ως εθελοντές δεν περιμένουμε κάποιον να κάνει την αλλαγή για εμάς, αλλά προσπαθούμε όλοι μαζί να φέρουμε αυτή την αλλαγή.

Αρχικά, με κεντρική θεματική το «Εθελοντισμός και Νεολαία» και σύνθημά μας το «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!», η εβδομάδα δράσεων θα πραγματοποιηθεί μέσα στα 3 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Ξηρομέρου (Κ.Δ.Α.Π. Αστακού-Κανδήλας-Φυτειών), με τη συμμετοχή όλων των παιδιών και των εκπαιδευτικών τους.

Η εβδομάδα (23-27 Απριλίου), θα περιλαμβάνει πληθώρα δραστηριοτήτων όπως: Καθαρισμός και καλλωπισμός των αύλειων χώρων, γνωριμία με το φυσικό περιβάλλον, project για το περιβάλλον και την ανακύκλωση, κατασκευές από επαναχρησιμοποιημένα και ανακυκλώσιμα υλικά, δεντροφυτεύσεις, προβολή ταινιών και ενημερωτικά video, εικαστικές παρεμβάσεις, παιχνίδια κλπ.

Ύστερα, το αποκορύφωμα των δράσεων, θα πραγματοποιηθεί συλλογικά από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ξηρομέρου, την Παρασκευή 27 Απριλίου και ώρα συγκέντρωσης 10:00 π.μ. στην παραλία «ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ» και ύστερα στην τοποθεσία ΒΟΡΡΟΣ (Μύτικας) και θα περιλαμβάνει καθαρισμό παραλίας και δενδροφύτευση.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, απευθύνουμε κάλεσμα σ’ όλους τους τοπικούς φορείς, τους συλλόγους (πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς, συλλόγους γονέων κλπ.), τα σχολεία, τις εθελοντικές ομάδες και σε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σ’ αυτή την εθελοντική δράση. Το κάλεσμα είναι ανοιχτό για όλους και θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας. Η συμμετοχή και η παρουσία όλων αποτελεί καλή αφορμή, ώστε να δείξουμε την καθαρή, όμορφη και δημιουργική πλευρά μας. Για να φέρουμε την αλλαγή ενώνουμε τους ανθρώπους που πιστεύουν σ’ αυτή! 

Κ.Δ.Α.Π. Κανδήλας 

 • Δευτέρα 23/4/2018: Ζωγραφίζω για το περιβάλλον 
 • Τρίτη 24/4/2018: α. Ανακύκλωση, β. Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά 
 • Τετάρτη 25/4/2018: α. Προβολή video για το περιβάλλον, β. Τρόποι προστασίας του περιβάλλοντος 
 • Πέμπτη 26/4/2018: Γνωρίζω το φυσικό περιβάλλον του τόπου μου: Πικνίκ στη φύση 
 • Παρασκευή 27/4/2018: Καθαρισμός και καλλωπισμός του προαύλιου χώρου του Κ.Δ.Α.Π. (μαζεύουμε σκουπίδια και φυτεύουμε λουλούδια!) 
(*Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. 15:00-21:00 )


Κ.Δ.Α.Π. Αστακού

 • Δευτέρα 23/4/2018: Κατασκευάζουμε αυτοσχέδια παιχνίδια ανακύκλωσης και παίζουμε μ’ αυτά (επιδαπέδιο παιχνίδι με ερωτήσεις σχετικά με την ανακύκλωση, το κρυπτόλεξο και η κρεμάλα της ανακύκλωσης, διαχωρίζουμε σωστά τα απορρίματα σε αυτοσχέδιους κάδους). 
 • Τρίτη 24/4/2018: Εργαστήρι χειροτεχνίας από ανακυκλώσιμα υλικά 
 • Τετάρτη 25/4/2018: Ενημέρωση με μικρές παρουσιάσεις/προβολές για τα απορρίματα, το νερό, το οικολογικό πρόβλημα, τα περιβαλλοντικά προβλήματα του τόπου μας και καταιγισμός ιδεών σχετικά με τον τρόπο μείωσης των απορριμάτων στο Κ.Δ.Α.Π. και για τις αλλαγές που θέλουμε στο χώρο μας (δημιουργία κολαζ) 
 • Πέμπτη 26/4/2018: Εθελοντικός καθαρισμός των σκουπιδιών της αυλής και καλλωπισμός του αύλειου χώρου με ασπρίσματα και λουλούδια. 
(*Όλες οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π. 15:00-21:00 )


Κ.Δ.Α.Π. Φυτειών

 • Τρίτη, 24/4/2018 : Καθαρισμός του χώρου γύρω και μέσα στο Κ.Δ.Α.Π. Φυτειών, ώρα έναρξης 6:00 μ.μ. 
 • Παρασκευή 27/4/2018: Καλλωπισμός του αύλειου χώρου του Κ.Δ.Α.Π. Φυτειών (Φυτεύουμε λουλούδια και δέντρα), ώρα έναρξης 6:00 μ.μ. 

ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

 • Παρασκευή 27/4/2018: Καθαρισμός Παραλίας «ΠΑΛΙΟΒΑΡΚΑ» (Μύτικας): Ώρα συγκέντρωσης 10:00 π.μ. και εν συνεχεία δενδροφύτευση στην τοποθεσία ΒΟΡΡΟΣ (Μύτικας) 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ξ. 
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad