Παναγιώτης Στάϊκος: Τέλος στην Αρχή του ενός Ανδρός - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Οκτωβρίου 2018

Παναγιώτης Στάϊκος: Τέλος στην Αρχή του ενός Ανδρός

Τέλος στην Αρχή του ενός Ανδρός.

Τέλος στην Αρχή του ενός Ανδρός. Τέλος στο Δημαρχοκεντρικό Σύστημα. Έτσι αποφάσισε ένα μέρος από τους Υποψηφίους του Αστακού, που μπορούσαν να ήταν χθες μαζί μας και μερικών ακόμη, που ζουν στον Αστακό, αλλά θα εκπροσωπήσουν και τις Δημοτικές Ενότητες στις οποίες υπάγονται!!!!

Την θέση του Δήμαρχου Αφέντη παίρνει ο Δήμαρχος Υπηρέτης του λαού του Δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος θα υπηρετεί τον λαό με σεβασμό, υπευθυνότητα , διαφάνεια στην διαχείριση του Δημοσίου Χρήματος, ο οποίος θα θεωρεί την λογοδοσία όχι υποχρέωση του , αλλά καθήκον του, με αυταπάρνηση στην άσκηση των καθηκόντων του και συλλογική δράση, όχι μόνο με τους συμβούλους του συνδυασμού μας, αλλά και με τους συλλόγους των παραγωγικών τάξεων, τους πολιτιστικούς και άλλους δραστήριους Συλλόγους, αλλά και με συμβούλους από άλλους συνδυασμούς ή ανεξάρτητους και με εθελοντές, των οποίων το έργο θεωρούμε πολύ σημαντικό, με το σφρίγος, τον οραματισμό και την επαναστατικότητα των νέων και την γνώση και εμπειρία των μεγαλύτερων σε μια αρμονική συνεργασία και αλληλοσεβασμό!!!!!

Σε εμάς όμως η συλλογική δράση δεν θα σταματά εκεί, αλλά πέρα από την πρόσκληση σε Παρατάξεις και Συνδυασμούς για κοινή πορεία, μέσα από προγραμματικές συγκλίσεις τώρα πριν τις εκλογές, αλλά και μετεκλογικά ακόμη και αν έχουμε αυτοδυναμία, πράγμα το οποίο είναι ο στόχος μας, ο οποίος φαίνεται ρεαλιστικός, από τα μηνύματα τα οποία λαμβάνουμε από την Κοινωνία, η οποία είναι πολύ απογοητευμένη από την σημερινή Δημοτική Αρχή, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι η Αρχή του ενός Ανδρός και η παντελής έλλειψη συλλογικότητας.

Έτσι λοιπόν θα καλέσουμε, έχοντας την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, άλλες παρατάξεις σε κοινή πορεία, δίνοντας και θέσεις ευθύνης, όπως Αντιδημάρχου ή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου ή άλλες (αφού σήμερα με αυτόν τον εκλογικό νόμο είναι δυνατόν, αφού βέβαια οι πιθανότητες να πάμε με αυτόν τον εκλογικό νόμο στις εκλογές, πιστεύω ότι είναι μικρές), αφού θα έχουμε συμφωνήσει για την διαφάνεια στην λήψη των αποφάσεων, στην προστασία του Δημοσίου Χρήματος, στον σωστό προγραμματισμό, την καινοτομία και την ιεράρχηση των αναγκών για την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των μεγάλων αναπτυξιακών έργων. Για εμάς είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν τα σφαγεία και ο βιολογικός του Αστακού (με Δήμαρχο Στάικο και οι πέτρες ακόμη που είναι εκεί, δεν πιστεύουν, ότι δεν θα λειτουργήσουν), όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή υποσχόταν, πως θα τα έθετε σε λειτουργία από τον πρώτο χρόνο της θητείας της ή να μένουν στα συρτάρια η προμελέτη για το καταφύγιο τουριστικών σκαφών στον Αστακό και το λιμάνι φάντασμα στον Μύτικα!!!!!

Και τώρα που επαίρεται για την κατασκευή του υπολοίπου εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Αστακού, το οποίο είναι καλοδεχούμενο και ας άργησε και γίνεται μετά το τέλος μιας κανονικής τετραετίας, γιατί τα (7) επτά χιλιόμετρα είχαν κατασκευαστεί στην θητεία μου ως Δημάρχου Αστακού, ασφαλώς το καλοκαίρι θα μένουμε χωρίς νερό τα βράδια, όπως μέναμε και τα (4) τέσσερα χρόνια, που πέρασαν με την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Είπε ένας Αστακιώτης : Ο Δήμαρχος που θα λύσει το πρόβλημα του νερού στον Αστακό θα είναι για όλη του την ζωή Δήμαρχος και εγώ του απάντησα, πως θα το λύσουμε φέρνοντας το νερό από (3) τρείς γεωτρήσεις στο Βασιλόπουλο, επεκτείνοντας την μελέτη Αστακός- Καραϊσκάκη, η οποία είναι έτοιμη από την θητεία μου, που είχα δείξει σε προηγούμενη ανάρτησή μου και έτσι θα έχει λυθεί το θέμα του νερού οριστικά και για τα (3) τρία Χωριά, Βασιλόπουλο, Καραϊσκάκη και Αστακό,  όπως θα λύσουμε και το πρόβλημα της Ύδρευσης του Αρχοντοχωρίου από την περιοχή της γεώτρησης των Βλυζιανών, όπως θα τοποθετηθεί Χλοοτάπητας σε όλα τα γήπεδα, όπου υπάρχουν ομάδες ποδοσφαίρου και εγώ μετά δεν θα ξανα είμαι Δήμαρχος, γιατί θα παραδώσω την σκυτάλη σε ικανούς ανθρώπους!!!!

Ο Δήμαρχος Στάικος θα είναι Δήμαρχος με ρόλο συντονιστή και δεν θα είναι και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και να φτιάχνει πλασματικούς προϋπολογισμούς, για να παίρνει και από εκεί παραστατικά!!! ΤΕΛΟΣ αυτά με τον Στάικο!!!

Έχω ικανούς συνεργάτες της απολύτου εμπιστοσύνης μου για τις θέσεις αυτές και εγώ ασφαλώς θα είμαι πάντα δίπλα τους σε μια αγαστή συνεργασία!!!!

Ούτε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού θα είναι και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου. Θα είναι Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού και θα έχουμε άριστη και ουσιαστική συνεργασία και ο ρόλος του δεν θα είναι απλά Διακοσμητικός, μέσα από τον οποίο θα πηγαίνει μόνο να παίρνει κάποια παραστατικά!!!!

Η παράταξη μας θα στηρίξει για Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Αστακού, έναν νέο άνθρωπο 29 ετών , ένα λαμπερό πρόσωπο, έναν επιτυχημένο οικογενειάρχη και επαγγελματία με εξαιρετικό ήθος τον Βαγγέλη Παπαϊωάννου!!!! 

 

Ο Πρόεδρος των ψαράδων φίλος Σπύρος Κουνάδης, ο οποίος θα μετέχει ως μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Αστακού, όπως και οι καλές μου φίλες Χρυσάνθη Καλαγγιά Γενάρη και Όλγα Αρκουμάνη, έφερε το μαριδάκι και τις ψαλίδες, στο ζουμί των οποίων βράσαμε τα μακαρόνια για την γαριδομακαρονάδα, με τις γαρίδες που είχα μαγειρέψει εγώ και περάσαμε μια όμορφη βραδιά, συμφωνώντας ομόφωνα για τα όσα ανέφερα και παράλληλα ήταν και η καλύτερη απάντηση στη ΛΑΣΠΗ κάποιων ότι ο Στάικος σε λίγο καιρό θα αποσυρθεί και ότι ο Κώστας ο Λαινάς, ο Φώτης ο Λιβάνης, ο Γιάννης ο Ζορμπάς ο θείος του ο Κώστας ο Σάββας (ο λογιστής) δεν στηρίζει, ο Δήμος Τάγκας δεν είναι με τον Στάικο, πράγματα τα οποία δεν είναι απλά αποκυήματα φαντασίας, αλλά προϊόντα πανικού κάποιων!!!! 













Ας πάνε λοιπόν στην Χρυσοβίτσα, στον Πρόδρομο και στα Αγράμπελα και να δούναι πόσα Απίδια πιάνει ο σάκος και να δούνε, ποιοι θα πιάνουν τα 80ντάρια και τα 90ντάρια%!!!!

Εγώ δεν σκοπεύω, να εκφράσω κάποιο χαρακτηρισμό για κάποιο συνυποψήφιό μου, γιατί για εμένα δεν θα είναι αντίπαλοι, αλλά συνυποψήφιοι, που με κάποιους με συνδέει μακροχρόνια οικογενειακή φιλία, αλλά και για το γεγονός ότι πίσω από κάθε συνυποψήφιο μπορεί να υπάρχουν μανάδες, σύζυγοι και παιδιά, τα οποία πληγώνονται και δεν έχω πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο, ακόμη και αν δεχθώ επίθεση με χαρακτηρισμούς, όπως έγινε πρόσφατα με έναν καλό μου φίλο, ο οποίος εν βρασμώ έκανε για εμένα έναν βαρύ χαρακτηρισμό, τον οποίο είδαν τα παιδιά μου και στεναχωρήθηκαν και εγώ ασφαλώς δεν απάντησα και προχθές ήρθε η μάνα του στο ιατρείο μου και αφού με αγκάλιασε και με φίλησε, μου είπε σε ευχαριστώ για τα λόγια σου για την προσφορά του παιδιού μου στον Αστακό. Εάν λοιπόν είχα απαντήσει, με τι μούτρα θα την έβλεπα.

Έτσι η αντιπαράθεση θα είναι πολιτική κι όχι προσωπική, επάνω σε θέσεις και προγράμματα, λάθη και παραλείψεις ή ακόμη και αν διαπιστώσουμε κάποια παρανομία, ασφαλώς έχουμε χρέος να μην την κουκουλώσουμε, χωρίς χαρακτηρισμούς ή επιθετικούς προσδιορισμούς και θα κάνουμε το παν, για να υπάρξει ένα ήπιο και πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα, όπως γίνεται στα ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης!!!!

Και επειδή λατρεύω αυτό το τραγούδι με τον ανεπανάληπτο Στέλιο Καζαντζίδη : Εγώ με την αξία μου κι ‘ όχι με ξένες πλάτες θα το αφιερώσω σε όλους τους φίλους μου!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=rBQTkkpCoIc


Αστακός 3/10/2018 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία 
Παναγιώτης Στάικος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad