Αιτωλικό: Μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Οκτωβρίου 2018

Αιτωλικό: Μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης

Έτοιμος εδώ και καιρό είναι ο Δήμος Μεσολογγίου για την μετεγκατάσταση του καταυλισμού των Ρομά που βρίσκεται στον αιγιαλό στην είσοδο του Αιτωλικού, στην περιοχή «Αγκινάρα»

Σύμφωνα μάλιστα με τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Σταράμο, βάσει της συμφωνίας που είχε κάνει ο Δήμος με τους Ρομά του συγκεκριμένου καταυλισμού, η μετεγκατάσταση ήδη θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει και λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται, τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού με αντιπροσωπεία των Ρομά.

Ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Σταράμος


«Από τον πρώην Δήμο Αιτωλικού είχε αγοραστεί έκταση 17 στρεμμάτων στην περιοχή «Αγκινάρα» ώστε ο παράνομος καταυλισμός να μεταφερθεί εκεί, σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες. Αρχικά, οι βάσεις που είχαν κατασκευαστεί για την τοποθέτηση οικίσκων και κοντέινερ ήταν πέντε. Με τον Καλλικράτη, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κατασκευάσει ακόμη 9 βάσεις. Η σημερινή Δημοτική Αρχή του Νίκου Καραπάνου, κατασκεύασε νέες βάσεις με αποτέλεσμα σήμερα να υπάρχουν εκεί 30 βάσεις, ενώ ολοκλήρωσε τη σύνδεση ύδρευσης και ρεύματος της «Αγκινάρας» με το Αιτωλικό και κατέθεσε πρόταση στην Ειδική Γραμματεία για την δημιουργία πρότυπου οικισμού Ρομά με 36 οικίσκους έχοντας συγκεκριμένες προδιαγραφές και 2 πολυκέντρα ώστε να γίνονται στους χώρους αυτούς μαθήματα ένταξης των Ρομά και μαθήματα διδασκαλίας παραδοσιακής μουσικής. Εκκρεμεί όμως η απάντηση της Γραμματείας. Παράλληλα μετά από ενημέρωση της Ειδικής Γραμματείας, καταθέσαμε ακόμη μια πρόταση για δημιουργία οικισμού στην «Αγκινάρα» με πλυντήρια, τουαλέτες και συνεργείο που θα αποτελείται από τεχνικό, διοικητικό υπάλληλο και ψυχολόγο, οι οποίοι θα στεγάζονται σε γραφεία για την εξυπηρέτηση της πρόνοιας και του Δήμου Μεσολογγίου. Προσπαθούμε να τους δημιουργήσουμε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες, διότι εκεί που ζουν σήμερα, στην είσοδο του Αιτωλικού, δεν διαθέτουν ούτε τουαλέτες» σημείωσε ο κ. Σταράμος, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «ο Δήμος Μεσολογγίου αναζητά παράλληλα και πιο δραστικούς τρόπους ώστε να γίνει η μετεγκατάσταση των Ρομά από την είσοδο του Αιτωλικού στην «Αγκινάρα», διότι εκτός των άλλων ο σημερινός καταυλισμός είναι παράνομος και ακριβώς πάνω στον αιγιαλό».

Ακόμη, ο Δήμος Μεσολογγίου έκανε κρούση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία πρόσφατα εξέδωσε προσκλήσεις κατεδάφισης παράνομων κατασκευών στους αιγιαλούς της περιοχής, ζητώντας να μάθει για ποιο λόγο δεν εκδόθηκε αντίστοιχη πρόσκληση και για τον εν λόγω καταυλισμό, λαμβάνοντας την απάντηση πως δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οριστικά προσκλητήρια κατεδάφισης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad