Αγρίνιο: Στη τελική ευθεία μπήκε η αποκατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Οκτωβρίου 2018

Αγρίνιο: Στη τελική ευθεία μπήκε η αποκατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα

Στη τελική ευθεία μπήκε η αποκατάσταση του δρόμου στην Κλεισούρα που στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη, είχε κόψει κυριολεκτικά την Αιτωλοακαρνανία στη μέση, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα, τέλος Νοεμβρίου το έργο θα έχει ολοκληρωθεί, ενώ περί τα τέλη Δεκεμβρίου θα έχει παραδοθεί. «Αυτό συμβαίνει ώστε να δοθεί κανονικά στην κυκλοφορία ο δρόμος και να υπάρχει και ένας μήνας περιθώριο ώστε να δούμε πιθανές παρεμβάσεις που μπορεί να χρειαστούν. Ωστόσο, βάσει του νόμου, η οριστική παραλαβή του έργου θα γίνει ένα χρόνο αργότερα. Αυτή την στιγμή εκκρεμεί μόνο ένα τεχνικό έργο για να απομακρύνει εντελώς τα νερά. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί η κατασκευή ενός προστατευτικού τοιχίου σε όλο το μήκος του δρόμου στα Φραγκουλέικα που δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία των οχημάτων. Επιπρόσθετα, θα κατασκευαστεί νέος ασφαλτοτάπητας στο σημείο και σε όλη την Κλεισούρα» ανέφερε ο κ. Λύτρας διευκρινίζοντας πως σχετικά με τον ασφαλτοτάπητα υπάρχει και δεύτερη εργολαβία σε εξέλιξη από την γέφυρα του Αχελώου μέχρι και την Νεάπολη και από την Ερμίτσα μέχρι και την Κλεισούρα προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ. Το έργο στην Κλεισούρα είναι προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ.


Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται στο έργο γενικότερα είναι:
ανακατασκευή πλακοειδούς οχετού, άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση της αστοχίας της οδού με την κατασκευή τεχνικού έργου, αποκατάσταση οδοστρώματος & τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας, κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου μήκους 400,00 μ. και επένδυση υφισταμένης χωμάτινης, κατασκευή τοίχου αντιστήριξης με συρματοκιβώτια, καθαρισμός και εκβάθυνση παρακείμενου, αποκατάσταση των αγωγών & φρεατίων απορροής των ομβρίων.


Σε όλο το μήκος οι προς εκτέλεση εργασίες αφορούν:
  • Αποκατάσταση βλαβών οδοστρώματος, που θα περιλαμβάνει αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα και στρώσεων οδοστρωσίας όπου απαιτηθεί, καθώς και των ερεισμάτων που διαβρώθηκαν.
  • Άρση καταπτώσεων, αποκατάσταση πρανών που αποσταθεροποιήθηκαν με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης ή σεραζανέτ σε θέσεις όπου προκλήθηκαν βλάβες.
  • Αποκατάσταση αποχετευτικών συστημάτων των οδών με καθαρισμό, διάνοιξη, διαμόρφωση των υπαρχόντων στοιχείων που φράχθηκαν κατά το πλημμυρικό γεγονός ή και ανακατασκευή νέων (φρεάτια, διαμήκεις χωμάτινοι τάφροι ομβρίων, εγκάρσια τεχνικά, αγωγοί, στραγγιστήρια, κλπ.).
  • Αποκατάσταση στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας των οδών (πινακίδες, διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας).

Συμπεριλαμβάνονται και όποιες άλλες εργασίες απαιτηθούν από πιθανή επέκταση των φθορών λόγω της χειμερινής περιόδου, έως την εκτέλεση των αναφερομένων εργασιών.

Προβλέπονται ακόμη, οι απαιτούμενες Υποστηρικτικές Μελέτες, οι οποίες θα οριστικοποιηθούν μετά την ολοκλήρωση της Τεχνικο-Γεωλογικής αναγνώρισης από το ΙΓΜΕ στο πλαίσιο εφαρμογής του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΙΓΜΕ και Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad