Επώνυμη καταγγελία δημότη Αστακού: Χωματόδρομοι δίπλα στο Δημαρχείο έχουν μετατραπεί σε βούρκο (φώτο) - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Ιανουαρίου 2019

Επώνυμη καταγγελία δημότη Αστακού: Χωματόδρομοι δίπλα στο Δημαρχείο έχουν μετατραπεί σε βούρκο (φώτο)


Εικόνα τριτοκοσμικής χώρας θυμίζουν οι χωματόδρομοι λίγα μόλις μέτρα από το Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό. Η πρόσβαση των κατοίκων στα σπίτια τους, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα είναι μια μεγάλη ταλαιπωρία, λόγω της σκόνης και της λάσπης αντίστοιχα. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων, παραμένουν χωμάτινοι δυσκολεύοντας τη ζωή μικρών και μεγάλων που αναγκάζονται να κυκλοφορούν μέσα στο βούρκο, μη έχοντας άλλη επιλογή, αφού η Δημοτική Αρχή, δείχνει αδιαφορία στις συνεχείς εκκλήσεις τους…

Αναλυτικά:

Καταγγελία Λεωνίδα Σ. Παπαρίζου
(δημότη Δήμου Ξηρομέρου)


Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι της δεκαετίας του 50’, είναι εν έτει 2019 και δείχνει δύο εκ των τεσσάρων οδών που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο εδρεύει το Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή είναι αδιάφορη και ανίκανη να προβεί σε μια τυπική και ανέξοδη παρέμβαση για τη διαμόρφωσή τους. Ο ίδιος νυν Δήμαρχος, στην πλειονότητα των περιπτώσεων μετά τη στάθμευση του οχήματός του στην περιοχή, δεν αποφεύγει την λασπώδη έκταση με αποτέλεσμα να μεταφέρει τις λάσπες εντός του χώρου του Δημαρχείου (προφανώς θέλει να αφήσει το «λασπωμένο» αποτύπωμά του για την θητεία του μιας και δεν έχει κανένα ουσιαστικό έργο να επιδείξει!!!).

Σε προφορική μου ερώτηση γιατί δεν κάνει κάτι για την επίλυση του προβλήματος, η απάντησή του ήταν -«Μου κάνεις ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;». -Αντιπολίτευση μάλλον κάνει ο ίδιος στο πρόσωπό του με τα ανύπαρκτα έργα και την αντικοινωνική του συμπεριφορά.
Για το λόγο αυτό στράφηκα στις νόμιμες γραφειοκρατικές διαδικασίες:……..

• Την 16-05-2018 απηύθυνα προς τον οικείο Δήμο σχετικό έγγραφο αίτημά μου περί λήψης των αναγκαίων μέτρων για την πλήρη διάνοιξη και διαμόρφωση των προαναφερθέντων οδών.

• Την 25-06-2018, μη έχοντας λάβει ουδεμία απάντηση από τον υπόχρεο Δήμο, κατά καταφανή παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας και λοιπών διατάξεων, επανέφερα, με νέα πρωτοκολλημένη Αίτησή μου, το αίτημά μου προς τον οικείο Δήμο, κοινοποιώντας την συνάμα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

• Κατόπιν έγγραφης παρέμβασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έλαβα την από 09-07-2018 Επιστολή-Έγγραφη Απάντηση επί του αιτήματός μου από τον αρμόδιο Δήμο Ξηρομέρου, υπογεγραμμένη από τον Αντιδήμαρχο κ. Λιβάνη Θεόδωρο, δυνάμει της οποίας με ενημέρωναν πως η διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση των, ευρισκόμενων έμπροσθεν της ιδιοκτησίας μου, οδών, συμπεριλαμβάνεται στην υπ’ αριθμ. 20/2018 μελέτη της Δ/νσης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, η οποία αφορά την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση Εσωτερικής Οδοποιίας Δ.Κ. Αστακού».

• Σε συνέχεια της έρευνάς μου για τη εξακρίβωση της ορθότητας και αλήθειας των ανωτέρω, απηύθυνα την 27-07-2018 έγγραφο αίτημά μου προς το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αιτούμενος την επιβεβαίωση των ως άνω, από 09-07-2018 εγγράφως λεχθέντων και βεβαιωθέντων από τον οικείο Δήμο, επί του οποίου έλαβα την από 31-07-2018 έγγραφη απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, δυνάμει της οποίας με ενημέρωναν πως στην Τεχνική Περιγραφή του προαναφερόμενου έργου, δεν έχουν περιληφθεί ονομαστικά οι οδοί που επίκεινται να γίνουν παρεμβάσεις και ότι αυτές αφορούν μονάχα οδούς που έχουν πληγεί από θεομηνίες!!!

Καθίστανται, εκ των ανωτέρω, καταφανείς οι μέθοδοι σκόπιμης και ανέντιμης επικοινωνιακής παραπληροφόρησης και παραπλάνησης των δημοτών, τους οποίους μετέρχονται οι ιθύνοντες της Δημοτικής Αρχής (από τον Δήμαρχο μέχρι τους αρμόδιους υπαλλήλους), μη αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος των διοικητικών και ποινικών κυρώσεων που είναι δυνατό να επιβληθούν σε βάρος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad