Εορτές Εξόδου 2019: Η Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Απριλίου 2019

Εορτές Εξόδου 2019: Η Καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ιερή πόλη του Μεσολογγίου


Αξιότιμες Κυρίες, Αξιότιμοι Κύριοι,

Το Σάββατο 13 Απριλίου η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου υποδέχεται την Καρδιά του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, Αρχηγού της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Το Εθνικό Κειμήλιο αυτό εμπιστεύθηκε η πριγκίπισσα Μαρία Υψηλάντη – Μουρούζη, στο Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων, τον θεματοφύλακα των Καρδιών των Υψηλαντών, οι οποίες φυλάσσονται στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών των Αθηνών.

Ύστερα από αίτημα του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Ο Ιερός Λόχος αναγεννάται στην Ιερή Πόλη», το Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων ενέκρινε την φιλοξενία της Καρδιάς του Αλέξανδρου Υψηλάντη στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Απριλίου, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού θα μας παραδώσει την λήκυθο με την Καρδιά στην Πύλη του Μεσολογγίου, εμπρός στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στις 12 το μεσημέρι και στην συνέχεια, πομπή αποτελούμενη από την φιλαρμονική «Διονύσιος Σολωμός» ενδεδυμένη τη στολή του Ιερού Λόχου και από αγήματα με ιστορικές φορεσιές, θα καταλήξει στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης (Δημοτική Πινακοθήκη Πλατείας Μάρκου Μπότσαρη).

Εκεί θα την υποδεχθούν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος, οι τοπικές αρχές, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, φορέων και συλλόγων καθώς και πλήθος Μεσολογγιτών. Την τελετή υποδοχής θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος του Αμαλιείου Οικοτροφείου Θηλέων κυρία Ιωάννα Φωκά.

Το Εθνικό Κειμήλιο θα φιλοξενηθεί και θα εκτίθεται, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης από το Σάββατο 13 Απριλίου έως και την Κυριακή των Βαΐων, ημέρα κατά την οποία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης της Εξόδου παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Με εκτίμηση 

 Ο Πρόεδρος                                 Ο Γενικός Γραμματέας 
Τάκης Φωλιάς                             Μάκης Κουτσαγγέλης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad