Θανάσης Παπαθανάσης - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Μόνο με Δυναμική παρουσία και Εξωστρέφεια μπορούμε να πετύχουμε!» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Απριλίου 2019

Θανάσης Παπαθανάσης - Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Μόνο με Δυναμική παρουσία και Εξωστρέφεια μπορούμε να πετύχουμε!»


«Μόνο με Δυναμική παρουσία και Εξωστρέφεια μπορούμε να πετύχουμε! Η Ευρώπη οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο» δήλωσε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών στην εναρκτήρια τελετή της διήμερης Συνδιάσκεψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στις εργασίες της διημερίδας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, με αφορμή την Αντιπροεδρία της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών μετείχαν εκπρόσωποι από 33 χώρες της Ευρώπης που εκπροσωπούν περισσότερους από 400.000 φαρμακοποιούς και εξυπηρετούν πάνω από 500 εκατ. πολίτες.

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Παπαθανάση στην έναρξη της Συνεδρίασης έχει ως εξής:

Ευχαριστούμε θερμά για την σημερινή παρουσία σας

Τα Συστήματα Υγείας και η Φαρμακευτική Δαπάνη είναι δύο από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ευρώπη. Η πολιτική των οριζόντιων περικοπών αποδείχτηκε αναποτελεσματική.

Για τον λόγο αυτό στα σύγχρονα συστήματα υγείας, ο ρόλος του Φαρμακοποιού αποδεικνύεται ότι είναι αναντικατάστατος.

Η ενημέρωση για τις παρενέργειες των φαρμάκων, η συμμόρφωση στην φαρμακευτική αγωγή, οι εμβολιασμοί, η συμμετοχή σε καμπάνιες ενημέρωσης για χρόνιες παθήσεις αποτελούν πεδία εφαρμογής της δράσης των Φαρμακοποιών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση φαρμακοποιών, την αντιπροεδρία της οποίας έχει η χώρα μας, στοχεύει στην ανάδειξη αυτού του ρόλου γιατί το φαρμακείο και ο Φαρμακοποιός είναι το πρώτο και το τελευταίο σημείο επαφής μεταξύ του ασθενούς και του όποιου συστήματος υγείας και αυτό δημιουργεί την αναγκαία συνθήκη για την συνεισφορά στην υγεία περισσοτέρων από 500 εκατομμυρίων ανθρώπων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κοιτώντας στο μέλλον ο ρόλος του Φαρμακοποιού είναι ζωτικός και απαραίτητος

• στην ασφάλεια του ασθενούς - δίνοντας το σωστό φάρμακο στον σωστό ασθενή την σωστή ώρα

• στην εξασφάλιση των συνθηκών ορθής αποθήκευσης και διατήρησης της αποτελεσματικότητας των φαρμάκων

• στην ύπαρξη μιας αξιόπιστης πηγής πληροφόρησης

• στην βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγείας

• στην αποτροπή απειλών για την δημόσια υγεία

• στον έλεγχο της διάδοσης των ασθενειών

Από τις λίγες αυτές αναφορές γίνεται κατανοητός το σημαίνων ρόλος μας. Σε αυτή την πορεία τόσο τα ευρωπαϊκά όργανα όσο και η ελληνική πολιτεία πρέπει να συνδράμει στηρίζοντας το έργο μας.

Στόχος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου είναι η διαρκής αναβάθμιση του ρόλου του με διαρκή εκπαίδευση-επιμόρφωση-εξειδίκευση, η αξιοποίηση όλων των νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει και η συμβολή του στη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή. Έτσι, στηρίζονται οι πολιτικές υγείας και πετυχαίνεται εξοικονόμηση χρημάτων για τα Συστήματα Υγείας.

Η Υγεία και η Φαρμακευτική Περίθαλψη είναι οι πυλώνες των Συστημάτων Υγείας και αποτελούν αναφαίρετα κοινωνικά δικαιώματα για τους λαούς της Ευρώπης .Η Ευρώπη οφείλει να δείξει το κοινωνικό της πρόσωπο

Με αυτό τον στόχο συνεχίζουμε την πορεία μας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Υγείας Ν.Δ., ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ, βουλευτής του ΚΚΕ και ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ, Βουλευτής Αττικής ΑΝΕΛ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , Υπεύθυνος Τομέα Υγείας,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad