Ο Χρήστος Μπόνης παίρνει θέση για την αναβολή του εθίμου με την "Βάρκα" στον Αστακό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Απριλίου 2019

Ο Χρήστος Μπόνης παίρνει θέση για την αναβολή του εθίμου με την "Βάρκα" στον Αστακό


Χρόνια πολλά σε όλους. Καλή Ανάσταση.

Θα μπορούσα να απαντήσω σε όλους σας στα σχόλια που γράφετε αλλά θα λάβω σαν επιχείρημα το τελευταίο σχόλιο της Γιάννας Κερίκου. Δεν μας λύγισαν οι ανεγκέφαλοι (εγώ διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό αυτόν, θα μπορούσες να δώσεις κάποιον άλλον πιο χαλαρό), απλά υποχωρήσαμε διότι οι αντιδράσεις των διαφωνούντων (εδώ είναι ένα ζήτημα αν είναι πολλοί ή λίγοι) προσέλαβαν και προσωπικά χαρακτηριστικά με προσβλητικό τρόπο, με επιχειρήματα και εκφράσεις χαμαιτυπείου.

Παρόλο ότι είναι ένα έθιμο που δεν εμφανίστηκε (ή μάλλον δεν θα εμφανίζονταν σήμερα) για πρώτη φορά, αλλά από τα πολύ παλιά χρόνια και μάλιστα είχε καθιερωθεί την ίδια μέρα και παρ' ότι τα πολύ παλιά χρόνια η προσήλωση στην εκκλησία και στην θρησκεία του λαού μας ήταν πολύ βαθύτερη συγκρινόμενη με την σημερινή και (επίσης) παρ' ότι συγκεκριμένοι ΑΡΝΗΤΕΣ και ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ελάχιστοι σχέση έχουν με την θρησκεία και την Ιερή ημέρα της ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ εν τούτοις κόλλησαν την σημερινή ημέρα για να έχουν σαν πρόσχημα στο να διαφωνήσουν.

Υπάρχει όμως και μια πολύ μικρή ομάδα (ελαχίστων) κατοίκων του Αστακού που το επιχείρημα τους εστιάζεται στο ότι θα βρομίσει από τα σκουπίδια και θα είναι εμπόδιο η προσέλευση στον Ναό για να ακολουθήσουν την λιτανεία του ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ και εν συνεχεία τα τσουγκρίσματα στα ουζερί ζητούσαν να μην πραγματοποιηθεί. Μακάρι να είναι έτσι και να τους φωτίσει ο Πανάγαθος ΘΕΟΣ να ευοδώσει ......... το έργο τους που θέλουν να πραγματοποιήσουν στις εκλογές που έρχονται.

Αγαπητοί φίλοι, εσείς οι ελάχιστοι που θέλετε να κερδίσετε ψήφους από τους πράγματι ειλικρινών προθέσεων διαφωνούντων, σας περιμένω στις εκλογές να δούμε τι θα καταφέρετε.

Φυσικά ο Σύλλογος Αστακιωτών θα υπάρχει και θα λειτουργεί σε πείσμα των ελαχίστων. Ζητάμε συγνώμη από όσους περιμένανε να ξαναθυμηθούν τα παλιά αλλά η προσωπική υπόσταση και αξιοπρέπεια του κάθε ενός από τα μέλη του Δ.Σ. είναι υπεράνω από πολλά άλλα ανδραγαθήματα. 

Εγώ προσωπικά λυπάμαι (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) που ξεκίνησα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά να επαναφέρουμε στις μνήμες όλων όσα είχαν χαθεί στον χρόνο. Ακόμη και για το ΟΧΙ οι αντιδράσεις μερικών ήταν εντυπωσιακές και ποικιλόμορφες. Τελικά η συμμετοχή του κόσμου τους αποστόμωσε.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Έρχονται και εκλογές φίλοι (ξέρετε εσείς). Όσο δε για τον ένα επαγγελματία (πιθανόν και δεύτερο) που με προσβάλλει (ή μάλλον θέλει να με προσβάλλει αλλά μάλλον δεν γνωρίζει καλά τις έννοιες των λέξεων) θα του πω να είναι πολύ προσεκτικός... Δεν ξέρεις το μέλλον τι επιφυλάσσει!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad