Παναγιώτης Στάϊκος: Καταγγελία για χωροταξικό σχέδιο Ιχθυοκαλλιεργειών - Αstakos-News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos-News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Παναγιώτης Στάϊκος: Καταγγελία για χωροταξικό σχέδιο Ιχθυοκαλλιεργειών


Δελτίο Τύπου
Δημοτικής Παράταξης "ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ" 

Σε ερωτήσεις που ετέθησαν στον Επικεφαλής της Παράταξής μας και Υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΪΚΟ, αλλά και σε Δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ και τα Blogs της περιοχής τόνισε:

Στηρίζουμε τις υπάρχουσες μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών στην περιοχή μας, αρκεί να τηρούν τους περιβαλλοντικούς όρους και μέχρι στιγμής από όσο ξέρουμε τους τηρούν, γιατί από αυτές ζουν πάνω από 500 οικογένειες και παράγουν το 20% των ψαριών από το συνολικά παραγόμενο σε ολόκληρη την Χώρα συμβάλλοντας σημαντικά στην Εθνική Οικονομία, φέρνοντας μάλιστα πολύτιμο συνάλλαγμα στην Χώρα μας, αφού ο κύριος όγκος παραγωγής εξάγεται σε Χώρες του Εξωτερικού.

Όμως δεν θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν άλλες μονάδες Ιχθυοκαλλιεργειών από τον κόλπο του Αστακού και τα παράλια μέχρι τον Μύτικα και την Πάλαιρο, αφού η περιοχή είναι αρκετά κορεσμένη με κίνδυνο περιβαλλοντικής αλλοίωσης, αλλά και να αποτρέψουν την πάρα πέρα τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία μετά το Πεντάστερο Ξενοδοχείο του κυρίου Αυδή που γίνεται στον Μύτικα ανοίγεται μια νέα σελίδα, για να γίνει η περιοχή μας με το παρθένο και εξαιρετικού κάλους τοπίο πόλος έλξεις Τουριστών. Έτσι μπορούν οι επενδυτές να τοποθετήσουν μονάδες από το Πλατυγιάλι μέχρι τον Αχελώο στην περιοχή η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως Ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο όχι δέκα, αλλά εκατόν δέκα μονάδες.

Εντύπωση και αγανάκτηση μας προκαλεί το γεγονός, ότι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι (εκτός της Αγωνιστικής Συσπείρωσης - κύριος Κομπλίτσης) δεν ενημερώνουν τον Λαό του Δήμου μας για την ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ εξέλιξη που σχεδιάζουν για την περιοχή μας.

Κύριε Δήμαρχε κύριε Γαλούνη γιατί την απόφαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν την φέρατε ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να είχε προταθεί η ακύρωσή της και να την πληροφορούμαστε με τέτοια καθυστέρηση;

Γιατί δεν μιλάτε;;;;;;
Γιατί δεν πήρατε θέση;;;;;;
Τι φοβάστε ;;;;;;;

Κύριε ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗ εσείς δεν ξέρατε τίποτα;

Γιατί δεν μιλάτε;;;;;;
Γιατί δεν πήρατε θέση;;;;;;
Τι φοβάστε ;;;;;;;

Υπάρχουν κάποια μεγάλα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που σας εμποδίζουν;;;;;;;;


Μη μας πείτε, ότι δεν ξέρατε τίποτα, γιατί ο κύριος Λύτρας Αντιπεριφερειάρχης δίπλα στον κύριο ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ο οποίος υπέγραψε αυτή την απαράδεκτη και επαίσχυντη απόφαση, ο κύριος Λύτρας λοιπόν δεν σας ενημέρωσε γι' αυτή την εξέλιξη, που αφορά την περιοχή μας;

Αφού όλοι γνωρίζουν, ότι έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στις διαδικασίες επιλογή σας ως υποψήφιου Δημάρχου μέσα από τις συχνές συνεδριάσεις της Συμπολιτείας!!!!!

Εσείς κύριε Λύτρα ως Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων τα τελευταία (5) πέντε χρόνια δεν αντιληφθήκατε το έγκλημα που γίνεται σε βάρος της περιοχής μας;;;;;;;

Πώς αντιδράσατε και ποιόν ενημερώσατε ;;;;;

Καλούμε τον Λαό της Περιοχής μας σε Αγωνιστική Επαγρύπνηση, για να μην περάσουν αυτά τα Καταστροφικά σχέδια.

Καλούμε τον Περιφερειάρχη κύριο Κατσιφάρα να ακυρώσει με Πολιτική του Απόφαση την καταστροφική εξέλιξη για την Περιοχή μας.

Καλούμε όλους τους Υποψήφιους Περιφερειάρχες να πάρουν θέση με Ανακοίνωσή τους, γι‘ αυτό το Σοβαρότατο θέμα για την Περιοχή μας.

ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ σαν Νέα Δημοτική Αρχή, ότι οι Αποφάσεις αυτές δεν θα περάσουν και θα γίνουν όλες οι δυνατές ενέργειες για να ανατραπούν.

Παρουσιάζουμε την ημέρα λήψης της απόφασης:


Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 01/2019 

Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, λύθηκε η συνεδρίαση και υπογράφτηκε το παρόν πρακτικό. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ - ΤΑ ΜΕΛΗ - Τ.Υ. 

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 
ΠΑΤΡΑ, 27-02-2019 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ 
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αστακός, Κυριακή 5/5/2019 

Από το γραφείο τύπου της "Αναζωογόνησης Ξηρομέρου" 

Κουνάδης Σπυρίδων 
Πρόεδρος Επαγγελματιών Αλιέων Δήμου Ξηρομέρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad