Φυτείες: Οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης ενάντια στα βιορευστά - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Ιουνίου 2019

Φυτείες: Οι αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης ενάντια στα βιορευστά


Αποφάσεις της Λαϊκής Συνέλευσης Φυτειών ενάντια στα βιορευστά 

Η Λαϊκή Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Φυτείες στις 22/62019 με θέμα τον αποτελεσματικότερο συντονισμό του αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, πήρε αναλυτικά τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Η επιτροπή αγώνα θα συνεδριάζει ανοιχτά τουλάχιστον μία φορά το μήνα και θα ενημερώνει για την πορεία του αγώνα και την εξέλιξη της υπόθεσης, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο. Ήδη ετοιμάζεται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ).

2. Η επιτροπή και πολίτες των Φυτειών θα παραστούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 και θα ζητήσουν ψήφισμά του, που θα εναρμονίζεται με τις ομόφωνες αρνητικές αποφάσεις-γνωμοδοτήσεις του τοπικού Συμβουλίου Φυτειών, του Δημοτικού Συμβουλίου Ξηρομέρου και της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

3. Θα επισκεφθούν την αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νησιών και θα ζητήσουν την ακύρωση της αδειοδότησης των τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες.

4. Ενημέρωση των κατοίκων του Ξηρομέρου με σχετικές εκδηλώσεις-ομιλίες σε κομβικά χωριά του Δήμου Ξηρομέρου, στη διάρκεια του καλοκαιριού 2019..

5. Αίτημα προς συλλογικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και υποψήφιους βουλευτές να τοποθετηθούν καθαρά (υπέρ ή κατά) για την εγκατάσταση αδειοδότησης των τριών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες, εναντίων των οποίων σύσσωμη η τοπική κοινωνία έχει εξεγερθεί.

6. Δημιουργία δικτύου διαρκούς αλληλοενημέρωσης και γενικότερου συντονισμού με κινήσεις πολιτών και σε άλλες περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, με σκοπό τη δημιουργία Πανελλήνιου κινήματος ενάντια στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών, αλλά και γενικότερα ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος και απειλή των τοπικών οικονομιών και κοινωνιών.

7. Λειτουργία σελίδας στο Facebook της επιτροπής αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από καύση βιορευστών στις Φυτείες.

Σημείωση: Έχει προηγηθεί Δελτίο Τύπου (23/6/2019) σχετικά με την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης Συνέλευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad