Πριν, βασικό υλικό της κουζίνας των Ελλήνων, τώρα gourmet φαγητό στα in εστιατόρια.
Ο Ιούνιος ήταν ο κατ' εξοχήν μήνας για το ''ζεμάτισμα'' του τραχανά. Πρόβειο γάλα, χοντραλεσμένο σιτάρι, μεγάλο χαλκωματένιο καζάνι πάνω στην πυροστιά, ανακάτεμα με την μεγάλη ξύλινη κουτάλα, λίγο να κρυώσει και μετά τρίψιμο με το κόσκινο και άπλωμα στο σεντόνι ή στο''Μεσάλι'', ιδιαίτερα στον ίσκιο, για να ξεραθεί. Αποθήκευση στην πάνινη σακούλα και... ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!
Φωτορεπορτάζ: Τιμολέων Τσαμποδήμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.