Αστακός: Σακούλες με σκουπίδια "ομορφαίνουν" τον παραλιακό δρόμο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Ιουλίου 2019

Αστακός: Σακούλες με σκουπίδια "ομορφαίνουν" τον παραλιακό δρόμο


Όταν δεν είσαι ικανός να λύσεις ένα πρόβλημα και η λύση ή η βοήθεια σου προσφέρετε από κάποιον ή κάποιους άλλους, το λιγότερο που μπορείς να κανείς είναι τον ευχαριστήσεις δημόσια (είτε είσαι φυσικό πρόσωπο, είτε οργανισμός, είτε σύλλογος, είτε φορέας δημόσιος, η ιδιωτικός) φυσικά ο τρόπος και η μέθοδος που θα επιλεγεί ποικίλει ανάλογα το ποιος είσαι. 

Υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος όμως. Ενδέχεται να μην έχεις την δυνατότητα να λύσεις ένα πρόβλημα ή να μην το έχεις αντιληφθεί. Και πάλι σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλεις να συγχαρείς και να επαινέσεις αυτόν που θα σου προσφέρει την πολυπόθητη λύση. 

Αφορμή για το πιο πάνω σχόλιο μου είναι η αδιαφορία τουλάχιστον επί ΕΝΝΕΑ (9) ώρες που έχει επιδείξει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Ξηρομέρου στην εντυπωσιακή αλλά και εξαιρετική πρωτοβουλία μιας οργάνωσης εθελοντών με το όνομα PIRATES που ο σκοπός του και ο στόχος τους είναι ο καθαρισμός λιμανιών, ακτών κλπ. στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου. Μάλιστα η συγκεκριμένη οργάνωση βρέθηκε σήμερα στην περιοχή μας για δεύτερη φορά. Η οργάνωση εθελοντών αφού περισυνέλεξε πολλά άχρηστα αντικείμενα που βρέθηκαν στον βυθό της θάλασσας περιμετρικά των ακτών του Δήμου Ξηρομέρου, τα τοποθέτησαν σε ειδικές ανθεκτικές σακούλες και τα μετέφεραν στο λιμάνι του Αστακού με σκοπό να τα παραλάβουν οι αρμόδιοι για να μεταφερθούν εκεί που πρέπει. Η αποστολή τους τελείωσε αφού ενημέρωσαν τους υπεύθυνους για την περισυλλογή και στην συνέχεια αναχώρησαν για άλλους προορισμούς. 

Η αποκομιδή των άχρηστων αντικειμένων τουλάχιστον στην ευρύτερη περιοχή μας τελείωσε σήμερα (22/7) και στις 13:00 εναπόθεσαν όλο αυτό το υλικό σε ένα τμήμα του λιμανιού με σκοπό οι αρμόδιες αρχές του Δήμου να το μαζέψουν και να το μεταγέρουν στην χωματερή. Έως τις 21:00 που γράφω αυτό το σχόλιο καμιά ενέργεια δεν έχει γίνει (τουλάχιστον έτσι δείχνουν οι φώτο) για να περισυλλεγούν τα σκουπίδια που "ομορφαίνουν" τον κεντρικό παραλιακό δρόμο μπροστά από τις δέστρες των τουριστικών σκαφών που έχουν αγκυροβολήσει αλλά και απέναντι από τα καταστήματα εστίασης. 

Τουρίστες των σκαφών που έχουν δέσει στο λιμάνι απολαμβάνουν το φαγητό τους έχοντας φόντο τα άχρηστα αντικείμενα. Όλη αυτή την απαράδεκτη εικόνα την απολαμβάνουν παράλληλα και όσοι αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα πάνω στον παραλιακό δρόμο. Οι όγκοι των σκουπιδιών τους υποχρεώνουν να λοξοδρομήσουν για να μην "συγκρουστούν". 

Ας ελπίσουμε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι να βραδιάσει, οι υπηρεσίες του Δήμου θα φιλοτιμηθούν να καθαρίσουν το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο του Αστακού ανακουφίζοντας όχι μόνο τους ντόπιους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες που επιλέξανε για τόπο προορισμού τους με τα σκάφη τους τον Αστακό. 

Ακόμη μια στρεβλή εικόνα παρουσίας του Δήμου για τον τουρισμό έκανε την εμφάνισή της. Ας δείξουμε τουλάχιστον ότι τα αντανακλαστικά έστω και καθυστερημένα λειτουργούν.







Φωτορεπορτάζ: Χρήστος Μπόνης

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος είπε...
    Να μάθουν οι Αστακιώτες να ψηφίζουν σωστά, να ελέγχουν το παρελθόν και την προσωπικότητα του κάθε υποψήφιου, και να μην ψηφίζουν για ένα ξεροκόμματο που τους πετάνε όπως στα σκυλιά. Ξυπνήστε! είστε άνθρωποι δεν είστε ζώα! Αξίζετε καλύτερη τύχη και ο τόπος μας και εσείς που ζείτε εκεί. Έλεος πια κοιτάξτε τις γύρω περιοχές Βόνιτσα - Πάλαιρο - Μεσολόγγι κ.λ.π. τι ανάπτυξη έχουν πάρει, και ο Αστακός που είχε τόσες προοπτικές, και μόνο το φυσικό λιμάνι 3ο στην Ελλάδα πόσο πίσω έχει μείνει. Τις τελευταίες 4ετίες καμία πρόοδο, η δε τελευταία ήταν η ταφόπλακα για τον τόπο. Πόσο λυπηρό!!!

    23 Ιουλίου 2019 - 10:26 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad