Βόνιτσα: Με επιτυχία ο 20ος Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Οκτωβρίου 2019

Βόνιτσα: Με επιτυχία ο 20ος Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος


Σήμερα Κυριακή 6 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας διοργάνωσε για μια ακόμα φορά τον 20ο Άκτιο Δρόμο με μεγάλη επιτυχία. Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος ξεκίνησε στις 9:20 πμ από το ύψος του αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια ακολούθησε τον δρόμο Λευκάδα – Βόνιτσα και στην συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) και κατέληξε στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου-Βόνιτσας.

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο πραγματοποιήθηκε και ο καθιερωμένος πλέον δρόμος των 5.050 μέτρων (ώρα εκκίνησης 8:45 πμ από πλατεία Δημαρχείου Βόνιτσας ) αλλά και των 990 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών) και για πρώτη φορά με εκκίνηση από το χωριό του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας δρόμος 10.020 μέτρων (ώρα εκκίνησης 9:10 πμ). Πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους συμμετέχοντες στον Άκτιο Δρόμο αλλά και τους Νικητές. Οι απονομές των νικητών έγιναν στην παραλία της Βόνιτσας

Λίγα λόγια για τον Άκτιο Δρόμο:

Στις 2 Σεπτεμβρίου του 31 π.Χ., στην είσοδο του Αμβρακικού κόλπου, ο στόλος του Οκταβιανού, με επικεφαλής τον Αγρίππα, νίκησε τους συνασπισμένους στόλους του Μάρκου Αντώνιου και της Κλεοπάτρας Ζ΄, βασίλισσας της Αιγύπτου. Η νίκη αυτή έδωσε τέλος στη ρωμαϊκή εμφύλια διαμάχη και σηματοδότησε την έναρξη μίας νέας περιόδου (PaxRomana), που εγκαινιάστηκε με τη μονοκρατορία του Αυγούστου σε ολόκληρο το μεσογειακό χώρο. Επιπλέον, ο θάνατος της Κλεοπάτρας αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία του αρχαίου κόσμου, σηματοδοτώντας ουσιαστικά το τέλος των ελληνιστικών βασιλείων της Μεσογείου.

Ο Οκταβιανός Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του, ίδρυσε τη Νικόπολη και αναδιοργάνωσε τα Άκτια, τους ετήσιους τοπικούς αγώνες των Ακαρνάνων.

Οι αγώνες -αθλητικοί, μουσικοί και θεατρικοί- με την ονομασία Νέα Άκτια, τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια κατά την επέτειο της ναυμαχίας, διαρκούσαν 4-5 ημέρες και θεωρούνταν ισότιμοι με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύντομα απέκτησαν μεγάλη αίγλη και εντάχθηκαν στον κύκλο των σημαντικότερων πανελλήνιων αγωνιστικών διοργανώσεων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad