Ποσό 595.000€ από το "Φιλόδημος Ι" στον Δήμο Ξηρομέρου για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Αλυζίας» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

01 Μαρτίου 2020

Ποσό 595.000€ από το "Φιλόδημος Ι" στον Δήμο Ξηρομέρου για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Αλυζίας»


Ποσό 595.000€ από το Φιλόδημος Ι στον Δήμο Ξηρομέρου, για το έργο «Αγροτική Οδοποιία Αλυζίας», που η σημασία του είναι πολύ μεγάλη για την ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας στις δουλειές τους.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση προκύπτει προς υλοποίηση της με αρ. πρωτ. 40411/2-5-2018 πρόσκλησης IV, για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» στον Άξονα Προτεραιότητας «Δράσεις για τη βελτίωση αγροτικής οδοποιίας» με τίτλο «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», όπως τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 75372/18-12-2018 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών.

Η πρόσκληση αφορούσε την χορήγηση χαμηλότοκων επενδυτικών δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στους Δήμους, Περιφέρειες, Ν.Π.Δ.Δ. των Ο.Τ.Α., Συνδέσμους και Ενώσεων Ο.Τ.Α. και Επιχειρήσεων Ο.Τ.Α. κοινωφελούς χαρακτήρα, από το Τ.Π. & Δανείων, από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και του Τ.Π. & Δανείων», όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι, με την υπ' αριθ. 27060/11-04-2019 Απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και σήμερα από την ένταξη προχωράει στην υλοποίηση.

Τα επενδυτικά αυτά δάνεια είναι διάρκειας 15 ετών και θα αποπληρώνονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, όπως ήταν και ο σχεδιασμός του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad