Ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην προμήθεια 75 κάδων απορριμμάτων - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Μαρτίου 2020

Ο Δήμος Ξηρομέρου προχώρησε στην προμήθεια 75 κάδων απορριμμάτων


Αστακός 10.3.2020

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Προμήθεια κάδων σκουπιδιών 

Ως νέα δημοτική αρχή πιστεύουμε στον δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε τα σκουπίδια μας, με πιο ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες, πιο οικονομικές και με προοπτική να πάμε σύντομα προς ανακύκλωση των σκουπιδιών, προοπτική που ο εγκλωβισμός στην εύκολη λύση του ιδιώτη δεν μας έδινε.

Θέλει δουλειά, θέλει προσπάθεια, θέλει υπομονή και επιμονή για να οργανωθεί σωστά η υπηρεσία καθαριότητας, αλλά είμαστε εδώ ως δημοτική αρχή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας έδωσαν με την ψήφο του οι πολίτες, για αυτό ακριβώς, για τα δύσκολα. Να δώσουμε βιώσιμη προοπτική στον Δήμο Ξηρομέρου με το βλέμμα στο μέλλον, με μία σωστή δημόσια υπηρεσία καθαριότητας, ορθή διαχείριση των απορριμμάτων προς όφελος του Δήμου και των δημοτών, προίκα για κάθε επόμενη δημοτική αρχή, αλλά κυρίως προίκα για τους πολίτες και το περιβάλλον.

Ο Δήμος Ξηρομέρου συνεχίζοντας την προσπάθεια του να οργανώσει την υπηρεσία καθαριότητας, με δημόσιο χαρακτήρα σε όλη την επικράτεια του, προχώρησε στην προμήθεια 75 κάδων απορριμμάτων, με ανοιχτή μειοδοτική διαδικασία ανάθεσης και καλώντας δημόσια κάθε ενδιαφερόμενο προμηθευτή να καταθέσει την προσφορά του, σύμφωνα με την οικονομοτεχνική μελέτη της υπηρεσίας μας, η οποία και επέλεξε την χαμηλότερη προσφορά.

Αυτό ήδη έγινε και το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό. Ενώ προϋπολογίσαμε 19.995 €, είχαμε 3 συμμετέχοντες και η τελική τιμή που πήραμε ήταν 16.647 €, δηλαδή έκπτωση 16,74 %, δηλαδή όφελος για το Ταμείο του Δήμου Ξηρομέρου 3.348 €.

Οι κάδοι θα μοιραστούν στα χωριά, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Πάνου Παλιογιάννη, με βάση τις καταγεγραμμένες ανάγκες οι οποίες είναι πολλές, μιας και η κατάσταση που παραλάβαμε στην επάρκεια και στην ποιότητα των κάδων δεν ήταν καλή.

Θα χρειαστεί στο μέλλον να γίνει και άλλη προμήθεια μέσα στο 2020, γιατί οι ανάγκες στα χωριά του Δήμου είναι πολλές, ώστε να είμαστε πιο έτοιμοι για το Καλοκαίρι.

Η προμήθεια θα γίνει, ελπίζοντας σε συμμετοχή περισσότερων υποψήφιων προμηθευτών, ώστε να δημιουργηθεί μεγαλύτερος ανταγωνισμός, προς όφελος του Ταμείου του Δήμου μας.

Επίσης θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλα τα παιδιά που εργάζονται ή εργάστηκαν στην καθαριότητα, μόνιμοι και συμβασιούχοι, που στήριξαν και στηρίζουν με ευσυνειδησία σε αυτή την μεταβατική περίοδο.

Για όσους έκαναν άστοχες δημόσιες κρίσεις για την συγκεκριμένη προμήθεια, άξιος κριτής είναι τα δημόσια έγγραφα περί του τρόπου και του κόστους προμήθειας, σήμερα και στο παρελθόν.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad