Μυτιλήνη: Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν με εισιτήρια για να αναχωρήσουν προς Πειραιά - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαρτίου 2020

Μυτιλήνη: Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν με εισιτήρια για να αναχωρήσουν προς Πειραιά



Τους στάματησε το Λιμενικό καθώς δεν είχαν ταξιδιωτικά έγγραφα - Fake news ότι δήθεν υπήρχε πλοίο για να φύγουν έστειλαν νωρίτερα εκατοντάδες μετανάστες από τη Μόρια στο λιμάνι της Μυτιλήνης - Η Τουρκία εξακολουθεί να παροτρύνει μετανάστες να περάσουν τα ελληνικά σύνορα

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στη Μυτιλήνη, καθώς η συνεχής διασπορά fake news που διακινούνται κυρίως μέσω μηνυμάτων από άγνωστους αποστολείς έχει ως αποτέλεσμα ομαδικές μετακινήσεις προς το λιμάνι, αλλά και εντάσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ωστόσο, δεκάδες μετανάστες κατάφεραν, άγνωστο πώς, να εξασφαλίσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια για τον Πειραιά χωρίς ωστόσο να έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Χαρακτηριστικό είναι περιστατικό με ζευγάρι που προσπάθησε να μπει στο πλοίο αλλά όταν οι λιμενικοί ζήτησαν τα απαιτούμενα έγγραφα εκείνοι δεν ειχαν τι να απαντήσουν και έτσι τους σταμάτησαν. Το ίδιο έγινε και με άλλους.

Εκατοντάδες μετανάστες από το Hot-spot της Μόριας έφτασαν έως το λιμάνι της Μυτιλήνης αναζητώντας τρόπο να φύγουν από το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόσφυγες προχώρησαν σε αυτή την κίνηση αφού είχαν δεχθεί μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα από αποστολείς που τους έλεγαν να κατευθυνθούν στο λιμάνι όπου τους περίμεναν πλοία για την Αθήνα.

Ωστόσο οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να επιστρέψουν σταδιακά στον προσφυγικό καταυλισμό με λεωφορεία της γραμμής.



Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη και την Πέμπτη για λόγους ασφαλείας

Στο μεταξύ, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης Στρατή Κύτελη, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη και την Πέμπτη τα σχολεία για λόγους ασφαλείας.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση:

«Ύστερα από αίτημα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και λόγω των έκτακτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις Κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας (που βρίσκονται πλησίον του ΚΥΤ Μόριας).

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών να παραμείνουν κλειστά Τετάρτη 4/3/2020 και Πέμπτη 5/3/2020 τα παρακάτω σχολεία:

1. Νηπιαγωγείο Παναγιούδας
2 .Δημοτικό Παναγιούδας
3. Νηπιαγωγείο Μόριας
4. Δημοτικό Μόριας και
5. Γυμνάσιο Μόριας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad