Πρόσκληση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ECAPITAL CULTURE 2020» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Μαρτίου 2020

Πρόσκληση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ECAPITAL CULTURE 2020»


Πρόσκληση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ECAPITAL CULTURE 2020» 

στα πλαίσια συνεργιών για την ανάπτυξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας 
των νέων στην Μακροπεριφέρεια Αδριατικής & Ιονίου.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα πλαίσια της πρόσκλησης συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ECAPITAL CULTURE 2020», το οποίο θα κλείσει στις 20 Απριλίου 2020, υπενθυμίζοντας ότι απευθύνεται σε όλους τους νέους από τις χώρες της Μακροπεριφερειακής Αδριατικής - Ιονίου που έχουν επιχειρηματικές ιδέες στον τομέα του πολιτισμού και του πολιτιστικού τουρισμού και προσφέρει δύο μήνες (Ιούνιος και Ιούλιος 2020) υψηλού βαθμού εκπαίδευσης στην έδρα της Scuola alla Mole Vanvitelliana στην Ανκόνα.

Το συγκεκριμένο αυτό, πρωτοποριακό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το Αναπτυξιακό ίδρυμα Μάρκε, την Περιφέρεια Μάρκε, το Περιφερειακό Επιμελητήριο Μάρκε, το Δήμο της Ανκόνα και τελεί υπό την αιγίδα των τριών Φόρουμ, των Επιμελητήριων, των Πανεπιστήμιων, των Δήμων, καθώς και της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου, καθώς και της ίδιας της Μακροπεριφέρειας, του Ιδρύματος Ανδρέα Μποτσέλι, του Πανεπιστημίου Ca΄Foscari της Βενετίας και του Δήμου του Τζέσι, με τη συνεργασία του Δικτύου AI-NURECC και της IBM.

Το «ECAPITAL CULTURE 2020» (https://startupschool.ecapital.it/) είναι το μόνο σχολείο επιμόρφωσης και κατάρτισης νέων καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με στόχο την ωρίμανσή τους και τη δημιουργία start up καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού στην περιοχή της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής & Ιονίου. Είναι κάτι παραπάνω από μια εκπαιδευτική εμπειρία διότι βοηθά νέους εκκολαπτόμενους επιχειρηματίες από τις 9 χώρες της Μακροπεριφέρειας να αναπτύξουν την δική τους start up επιχείρηση στον τομέα του πολιτιστικού Τουρισμού διασυνδέοντας τον Ακαδημαϊκό εκπαιδευτικό κόσμο με τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, της αγοράς και της πραγματικής οικονομίας.

Το «ECAPITAL CULTURE 2020» υλοποιείται τα τελευταία 3 χρόνια και είναι η εξέλιξη του περιφερειακού προγράμματος ECAPITAL - Επιχειρηματικό Σχέδιο Ανταγωνισμού Περιφέρειας Μάρκε, το οποίο επί 15 χρόνια προωθούσε τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων στην περιφέρεια Marche (Ιταλία), με τη συμμετοχή φοιτητών στην έναρξη επιχειρηματικών σχεδίων. Πάνω από 100 επιχειρήσεις ιδρύθηκαν χάρη σε αυτό το έργο, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 500 νέοι εργαζόμενοι.

Στην περίοδο του προγράμματος για το 2019 κατατέθηκαν πάνω από 30 αιτήσεις νέων προερχομένων από την Αλβανία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Κροατία, Σλοβενία, Σερβία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, καταλήγοντας μετά από 2 μήνες επιμόρφωσης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης, στην e-capital start up θερμοκοιτίδα στην εκκόλαψη 11 τελικών επιχειρηματικών σχεδίων, έτοιμων να υλοποιήσουν την start-up επιχειρηματική τους εκκίνηση στην πραγματική αγορά.

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας αναλαμβάνει πλέον πρωτεύοντα ρόλο στην προώθηση του καινοτόμου αυτού εκπαιδευτικού προγράμματος έτσι ώστε να δοθεί σε όσο περισσότερους νέους η δυνατότητα να εκπαιδευτούν με υποτροφία στο «ECAPITAL CULTURE 2020», αναπτύσσοντας την καινοτομική επιχειρηματική τους ιδέα, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες τους, τη δημιουργικότητα τους, εμπνεόμενοι από την τεράστια πολιτιστική κληρονομία της Αιτωλοακαρνανίας. Κυρίως όμως στοχεύοντας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη στροφή των νέων σε υγιείς κλάδους της οικονομίας με κατά τόπους συγκριτικό πλεονέκτημα, δημιουργώντας υγιή αναπτυξιακά μοντέλα επιχειρηματικότητας επηρεάζοντας αλυσίδες αξίας της οικονομίας όπως ο Τουρισμός, ο Αγροδιατροφικός τομέας και κατ’ επέκταση οι εξαγωγές.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με το Πρόγραμμα μπορείτε να απευθυνθείτε στο παρακάτω link:


και στον υπεύθυνο έργου κ. Ρόμπολα Γεώργιο στο τηλ. 26410 74731.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad