Αγρίνιο: Έκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

06 Μαρτίου 2020

Αγρίνιο: Έκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ


Έκθεση βιβλίου και βιβλιοπαρουσίαση,
διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα η έκθεση βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 11 Μάρτη έως την Παρασκευή 13 Μάρτη (ώρες λειτουργίας 5μμ έως 9μμ), στη Δημοτική Αγορά στο Αγρίνιο (πρώην Λαχαναγορά).

Η έκθεση θα ολοκληρωθεί με βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Η Ευρώπη στο προσκήνιο. Η γέννηση του καπιταλισμού από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα» του Ίστβαν Μάρκους, την Παρασκευή 13 Μάρτη, στις 7μμ, στον ίδιο χώρο. Την παρουσίαση θα κάνει ο Λουκάς Αναστασόπουλος, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η έκδοση αυτή απαντά στα ερωτήματα, πώς δημιουργήθηκαν –κατά το λεγόμενο Μεσαίωνα– και αναπτύχθηκαν σταδιακά τα φύτρα του καπιταλισμού στην Ευρώπη; Γιατί ο νέος τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και όχι σε άλλα μέρη, όπως η Κίνα, ο πολιτισμός της οποίας προηγήθηκε κατά 1.500 χρόνια του ευρωπαϊκού; Γιατί τα πρώτα αστικά κράτη ήταν η Ολλανδία και η Αγγλία; Πώς προσαρμόστηκε σταδιακά η πολιτική, πολιτισμική, διανοητική και θρησκευτική ζωή της Ευρώπης ως συνέπεια της ανάπτυξης των νέων κοινωνικών σχέσεων στην παραγωγική διαδικασία;

Το «ταξίδι» του αναγνώστη στις σελίδες του βιβλίου ομορφαίνει ακόμα περισσότερο από την ιδιαίτερη λογοτεχνική ικανότητα του συγγραφέα, αλλά και από τον εμπλουτισμό του βιβλίου με πολλές εικόνες και τεκμήρια της εποχής.

Η έκδοση που παρουσιάζεται, όπως και τα βιβλία της έκθεσης, είναι των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad