Έως 30 Ιουνίου η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Μαΐου 2020

Έως 30 Ιουνίου η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων


Τρέχει η διαδικασία διόρθωσης εκ μέρους των πολιτών των τετραγωνικών μέτρων των ηλεκτροδοτούμενων κτισμάτων τους με προθεσμία έως 30.6.2020, χωρίς πρόστιμα & προσαυξήσεις, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τ. Α’).

Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι Δήμοι έχοντας αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ακινήτων των δημοτών, όπως αυτά έχουν δηλωθεί στο Ε9 και για τις τυχόν διαφορές που θα προκύψουν κατόπιν λήξης της προθεσμίας, σύμφωνα με την νομοθεσία προβλέπεται να επιβληθούν αναδρομικά πρόστιμα για χρονικό διάστημα 5 ολόκληρων ετών.

Συμπερασματικά, είναι προς το συμφέρον των δημοτών η έγκαιρη διόρθωση των τετραγωνικών, γιατί θα είναι πραγματικά άδικο από αμέλεια και αδιαφορία, να κληθούν να πληρώσουν αναδρομικά πρόστιμα 5ετίας.

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών, την ΑΑΔΕ και τη ΓΓΠΣ, προκειμένου οι πολίτες να ωφεληθούν της ευεργετικής διάταξης, ανέπτυξαν ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης τετραγωνικών στους Δήμους της χώρας.

Πώς θα μπείτε στην εφαρμογή:

- Μέσω του σάιτ της ΚΕΔΕ.
- Επίσης υπάρχει πρόσβαση στην εφαρμογή μέσω των sites: Υπουργείων Εσωτερικών (ypes.gr) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (gsis.gr) και του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (mindigital.gr).

Δείτε το βίντεο με τη λειτουργία της εφαρμογής:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad