Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για το διαχρονικό πρόβλημα ύδρευσης του Αστακού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

21 Μαΐου 2020

Ερώτηση Κυριάκου Βελόπουλου για το διαχρονικό πρόβλημα ύδρευσης του Αστακού


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο και Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ & Βουλευτής Λάρισας κ. Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με το διαχρονικό πρόβλημα ύδρευσης του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας και τους τρόπους επίλυσής του.

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημερώνουν οι κάτοικοι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, διαχρονικό είναι το πρόβλημα ύδρευσης στο μέρος τους, με κύρια αιτία το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης, που έχει κατασκευαστεί, πριν από τριάντα χρόνια. Οι δυσχέρειες που προκαλούνται από την κακή κατασκευή και την κακή συντήρηση του εν λόγω δικτύου, είναι μεγάλες. Επιπρόσθετα, οι μεταλλικοί σωλήνες του περνούν κάτω από πολλά γεφύρια, ενώ το πετρώδες έδαφος, πάνω στο οποίο βρίσκεται το δίκτυο, οδηγεί, πολύ συχνά, σε δεκάδες σπασίματα τις σωληνώσεις. Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι, παρά τα τόσα κοινοτικά πλαίσια στήριξης που πέρασαν, με τα έργα της ύδρευσης να έχουν υψηλή προτεραιότητα και επιλεξιμότητα, όσον αφορά στην πρόκρισή τους ως πιο σημαντικά προς χρηματοδότηση, ο Αστακός, αν και αρκετά μεγάλη κωμόπολη, συνεχίζει να αντιμετωπίζει το σχετικό πρόβλημα, εδώ και πολλά χρόνια.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

1. Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για την αρμόδια επιτόπια εκτίμηση των προβλημάτων του δικτύου ύδρευσης στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας;

2.
Προτίθεσθε να προβείτε στην αντικατάσταση ολόκληρου του δικτύου σωληνώσεων, μήκους 20 χιλιομέτρων περίπου, ώστε, επιτέλους, ο Αστακός να αποκτήσει ύδρευση εφάμιλλη με το επίπεδο αξιοπρέπειας, που αρμόζει σε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τροφοδότηση από Άγιο Δημήτριο ή και από Αχελώο;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad