Έγκριση κατασκευής οδικού έργου μήκους 7 χιλιομέτρων προς την Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

04 Ιουνίου 2020

Έγκριση κατασκευής οδικού έργου μήκους 7 χιλιομέτρων προς την Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου


Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου αποφασίστηκε η έγκριση της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Ξηρομέρου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την κατασκευή οδικού έργου μήκους 7 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 2.000.000 (αφορά αυτό συν ένα άλλο έργο στον Δήμο Αμφιλοχίας).

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ξηρομέρου και φορέας υλοποίησης και χρηματοδότης του έργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η οδός πρόσβασης προς την Ιερά Μονή Λιγοβιτσίου από τον κόμβο της νέας οδού παράκαμψης των Φυτειών έως την διασταύρωση με την Ε.Ο Σκουρτού - Μπαμπίνης μήκους 7 χλμ., είναι ασφαλτοστρωμένη, αλλά στο μεγαλύτερο τμήμα της παρουσιάζει προβλήματα (καταπτώσεις καθιζήσεις, λακούβες και έλλειψη τεχνικών απορροής ομβρίων).

Οι εργασίες που προβλέπονται γενικά, περιλαμβάνουν την άρση καταπτώσεων, την κατασκευή τεχνικών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, την ανακατασκευή των κατεστραμμένων τμημάτων με εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικές εργασίες καθώς και την κάθετη - οριζόντια σήμανση .

Ο Περιφερειάρχης κός Νεκτάριος Φαρμάκης και η Περιφέρεια στέκεται έμπρακτα δίπλα στους Δήμους.

Το ιερό μοναστήρι Λιγοβιτσίου αποτελεί ένα στολίδι της περιοχής και μια «ευκαιρία» για τον τόπο μας μαζί με τους υπόλοιπους προσκυνηματικούς χώρους του Ξηρομέρου ,για ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad