Επιστολή των ιδιοκτητών της μεγάλης έκτασης στην «Αγριλιά» προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου για την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

29 Οκτωβρίου 2020

Επιστολή των ιδιοκτητών της μεγάλης έκτασης στην «Αγριλιά» προς τον Δήμαρχο Ξηρομέρου για την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ


Με επιστολή προς των Δήμαρχο Ξηρομέρου κ. Γιάννη Τριανταφυλλάκη, με ημερομηνία 19 Οκτωβρίου 2020, οι ιδιοκτήτες της μεγάλης έκτασης των 1.200 στρεμμάτων στην «Αγριλιά» Αρχοντοχωρίου, τον ενημερώνουν για τα επενδυτικά τους σχέδια για ανάπτυξη μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας και τουριστικών υποδομών στην εν λόγω έκταση. Επίσης του τονίζουν την διάθεση τους να προστατέψουν με κάθε τρόπο την επένδυση τους και να εμποδίσουν την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών στο σημείο.

Πρόκειται για την έκταση, η οποία μαζί με τα 500 στρέμματα της ΑΕΓΕΚ ήταν στα σχέδια για δημιουργία Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α). Αυτή και άλλη μία υπήρχαν στην Ελλάδα, η οποία δεύτερη βρισκόταν στην Καλαμάτα και προχώρησε.

Στο σημείο βέβαια κάποιοι έχουν στα σχέδια τους την τεράστια ζώνη Π-7 της υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, 1.065,64 θαλασσίων στρεμμάτων.

Σήμερα ενημερωθήκαμε από τα τοπικά μέσα, ότι η Accor Hotels και η Banyan Tree, προχωρούν σε επένδυση 110 εκατ. ευρώ στο Βαρκό Πογωνιάς, βάζοντας την Αιτωλοακαρνανία στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Θυμίζουμε ότι η θάλασσα δεν έχει εμπόδια ούτε σύνορα που θα συγκρατήσουν την υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε ένα σημείο ακίνητη, η θάλασσα κινείται και όλη αυτή η θαλάσσια λεκάνη μεταξύ Λευκάδας, Μεγανησίου, Παλαίρου, Μύτικα, Καλάμου, Καστού και ακτών Αστακού - Μύτικα, είναι ενιαία τουριστικά και με ήδη πολύ μεγάλη ανάπτυξη στον θαλάσσιο τουρισμό και όπως φαίνεται εκτός από τις μικρομεσαίου μεγέθους διάσπαρτες επενδύσεις σε τουριστικά καταλλύματα, έρχονται και πολύ μεγαλύτερες. Κάποιοι να τα λογαριάσουν όλα αυτά και να μην ξεχνάνε ότι η βαριά βιομηχανία της χώρας είναι ο τουρισμός.

Διαβάστε την επισυναπτόμενη επιστολή η οποία είναι σαφέστατη:
Επιστολή Χιώνη και Ταχιάτη στον Δήμαρχο Ξηρομέρου.pdf 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad