Η Π.Ο.Α.Υ. αντί για μάζεμα, έρχεται να θεσμοθετήσει και να νομιμοποιήσει την άναρχη τοποθέτηση μονάδων του παρελθόντος - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Νοεμβρίου 2020

Η Π.Ο.Α.Υ. αντί για μάζεμα, έρχεται να θεσμοθετήσει και να νομιμοποιήσει την άναρχη τοποθέτηση μονάδων του παρελθόντος


Στην χθεσινή συνάντηση στον Αστακό ο εκπρόσωπος του Φορέα Διαχείρισης της Π.Ο.Α.Υ. κ. Τουραλιάς, έκανε μία πολύ σωστή τοποθέτηση, μιλώντας για πολλά λάθη στο παρελθόν στην χωροθέτηση των μονάδων, για άναρχη τοποθέτηση, για αταξία, όπου ήθελε ο καθένας ζήταγε ίδρυση μονάδων και μας επισήμανε ότι η Π.Ο.Α.Υ. έρχεται να βάλει τάξη και να οργανώσει αυτά τα θέματα και να τα λύσει.

Βέβαια στο δια ταύτα διαπιστώνουμε, ότι η προτεινόμενη Π.Ο.Α.Υ., όχι μάζεμα, οργάνωση και διόρθωση της αταξίας και της αναρχίας χωροθέτησης των μονάδων από το παρελθόν δεν κάνει, αλλά έρχεται να την θεσμοθετήσει και να την νομιμοποιήσει και απόδειξη είναι ο παραπάνω χάρτης, με τις 10 παραγωγικές ζώνες Π1 ως Π10 έκτασης 25.977,98 στρεμμάτων, οι οποίες φτιάχτηκαν όχι με την συγκεντρωτική λογική που απαιτεί ο νόμος, αλλά με μία λογική διασποράς της Π.Ο.Α.Υ. ώστε να κουμπώσει με τις άναρχα χωροθετημένες μονάδες του παρελθόντος, καταλαμβάνοντας όλο το μήκος και πλάτος του παράκτιου χώρου του Δήμου Ξηρομέρου, επιβάλλοντας μονόπλευρη ανάπτυξη και απαγορευτικό σε κάθε άλλη δραστηριότητα, υποβαθμίζοντας μία περιοχή που κάνει τα μπάνια της το Καλοκαίρι όλη η Αιτωλοακαρνανία.

Θα βρούμε και θα σας δείξουμε άλλες Π.Ο.Α.Υ., για να δείτε ότι εκεί εφαρμόζεται η συγκεντρωτική λογική που απαιτεί ο νόμος, σε αντίθεση με την δική μας περίπτωση εδώ.

Επίσης στο χάρτη φαίνεται καθαρά η λογική της πρότασης της Επιτροπής Αγώνα και των τοπικών κοινωνιών, να μην δημιουργηθούν οι ζώνες Π10, Π9, Π7, Π6 και Π5, ώστε το παράκτιο τμήμα του Δήμου Ξηρομέρου, αυτό το φιλέτο, να μείνει καθαρό για τουριστική ανάπτυξη, όπως είναι και ο σχεδιασμός του Δήμου Ξηρομέρου με το πενταετές Στρατηγικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του και αυτό όριζαν όλες οι αποφάσεις του παρελθόντος από την Νομαρχία Αιτ/νίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad