«Όλοι για την Λευκάδα»: Απόφαση - θυσία στο βωμό σκοπιμοτήτων - η χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Νοεμβρίου 2020

«Όλοι για την Λευκάδα»: Απόφαση - θυσία στο βωμό σκοπιμοτήτων - η χωροθέτηση υδατοκαλλιεργειών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ψήφισμα-απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας από τις παρατάξεις των κ. κ. Καλού και Σολδάτου για τις υδατοκαλλιέργειες, που πλειοψήφησε στη συνεδρίαση της 23/11/2020, δεν περιλαμβάνει τα εξής σημαντικά, τα οποία αναφερόταν στην δική μας πρότασή που κατατέθηκε και έγινε αποδεκτή από όλη την αντιπολίτευση:

• Το σαφές «ΟΧΙ στην χωροθέτηση της ΠΟΑΥ» που ψήφισε η Κοινότητα Καλάμου, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία.

• Την απομάκρυνση και των υπαρχουσών υδατοκαλλιεργειών, όπως αυτής στο Βαθύ Λιμιόνι (σύμφωνα με προηγούμενες και επανειλημμένες αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας)

• Την έκφραση συμπαράστασης-αλληλεγγύης στους άλλους δήμους που θίγονται, π.χ. Ξηρομέρου («Δεν δέχεται το Τοπικό Συμβούλιο Καλάμου, καμιά συζήτηση για επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών, όχι μόνο στον Κάλαμο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή μας»).

• Τη συμμετοχή του Δήμου Λευκάδας στην Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή κατά του χωροταξικού των υδατοκαλλιεργειών, όπως συνέβαινε στη διάρκεια της δικής μας θητείας.

Πρόκειται για μια απόφαση –θυσία στο βωμό σκοπιμοτήτων– πολύ μακριά από τις ανάγκες και την στήριξη που ζήτησε από τον Δήμο μας η τοπική κοινωνία.

Τέλος η Παράταξή μας κατέθεσε πρόταση για τον χαρακτηρισμό της περιοχής των νησιών Καλάμου και Καστού ως τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους, που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Λευκάδα 25/11/2020

Δημοτική Παράταξη «ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad