Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για τις ΠΟΑΥ - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη για τις ΠΟΑΥ


Ημερομηνία, 26.11.2020

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Κο Νεκτάριο Φαρμάκη.

Την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου το απόγευμα, κατόπιν πρόσκλησης του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση με αντικείμενο συζήτησης το προτεινόμενο σχέδιο της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη, ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας Κος Λάμπρος Δημητρογιάννης, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Κος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο περιφερειακός σύμβουλος Κος Κώστας Κούστας, ο ενεργός πολίτης και Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Κος Πάνος Χολής εκπροσωπώντας την Επιτροπή Αγώνα και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Ξηρομέρου και ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αγώνα, ανέπτυξαν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείτε στη παράκτια περιοχή του Δήμου Ξηρομέρου, με το προτεινόμενο σχέδιο της συγκεκριμένης Π.Ο.Α.Υ. (προϊόν ενός ειδικού χωροταξικού των ιχθυοκαλλιεργειών του 2011), που προβλέπει την περιβαλλοντική και χωρική πίεση του θαλάσσιου και χερσαίου χώρου μέσω της επέκτασης και υπέρ διόγκωσης τις παραγωγικής δραστηριότητας.

Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα τεράστιο βιομηχανικό ιχθυοκαλλιεργητικό πάρκο που οδηγεί τον τόπο σε αναπτυξιακή μονοκαλλιέργεια, αναιρώντας κάθε έννοια αυτοδιοίκησης και κάθε αναπτυξιακό σχεδιασμό, απωθώντας εκ των πραγμάτων κάθε άλλη δραστηριότητα στο παράκτιο κομμάτι Αστακού - Μύτικα - Καλάμου, που μέσα από τους σχεδιασμούς τόσο του Δήμου Ξηρομέρου όσο και της Περιφέρειας, προορίζεται για παραθεριστικές και εναλλακτικές δραστηριότητες τουρισμού, δραστηριότητες που ήδη υπάρχουν, και ανάπτυξη της παράκτιας Αλιείας.

Οι ομιλούντες στοιχειοθέτησαν τις απόψεις τους και ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη να σταθεί δίπλα στον Δήμο Ξηρομέρου και στην τοπική κοινωνία, ώστε να αποσυρθεί η Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλ/νίας, να επαναχωροθετηθεί από μηδενική βάση με την καταλυτική συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η χωροθέτησή της να ενταχθεί στη συνολική θαλάσσια χωροθέτηση και στο σχεδιασμό των παράκτιων ζωνών. Να μη χαρακτηριστεί καμία ζώνη ως Π.Ο.Α.Υ. στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, στο παράκτιο μέτωπο της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Κος Περιφερειάρχης αναγνώρισε το βάσιμο και το δίκαιο του συγκεκριμένου αιτήματος για το παράκτιο κομμάτι και με σχετικό του πρόσφατο δελτίο τύπου, αποτύπωσε καθαρά την συναντίληψη, αλλά και ταυτόχρονα την συμφωνία να ληφθούν κοινές πρωτοβουλίες από τον Δήμο Ξηρομέρου και την Περιφέρεια, προς την κατεύθυνση άρσης των όποιων αντιφατικών τετελεσμένων έχουν διαμορφωθεί.

Ο αγώνας της τοπικής κοινωνίας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα συνεχιστεί, ώστε να μην δημιουργηθούν ζώνες Π.Ο.Α.Υ. στο παράκτιο μέτωπο του Δήμου Ξηρομέρου, ένα αίτημα λογικής και δικαιοσύνης.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad