Π.Στάϊκος: SOS. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο μας, το πρώτο κρούσμα που εξέτασα στο Ιατρείο μου σε βέβαιο Κορονοιό - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Νοεμβρίου 2020

Π.Στάϊκος: SOS. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο μας, το πρώτο κρούσμα που εξέτασα στο Ιατρείο μου σε βέβαιο Κορονοιό


SOS. Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Δήμο μας, το πρώτο κρούσμα που εξέτασα στο Ιατρείο μου σε βέβαιο Κορονοιό.

Πρόκειται για ένα νέο παιδί περίπου είκοσι χρονών, το οποίο ήλθε στο ιατρείο μου με πυρετό 38 από μια εβδομάδα και έναν ελαφρύ ξηρό βήχα.

Στο Ιατρείο μου που την ώρα εκείνη ήταν κλειστό η εξέταση έγινε με όλα τα αυστηρά προστατευτικά μέτρα και από πλευράς μου, που φορούσα μάσκα υψηλής προστασίας, προστατευτικά γυαλιά και την προστατευτική πλαστική μετωπιαία ασπίδα, όπως και ο ασθενής φορούσε μάσκα σε όλη την εξέταση και ο πατέρας του που τον συνόδευ .

Από την ακρόαση και μόνο διέγνωσα εικόνα πνευμονίας και το παρέπεμψα στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου για Ακτινογραφία θώρακα και περαιτέρω έλεγχο, όπου του έγινε Rapid test το οποίο ήταν Αρνητικό για Κορονοιό, από όπου μετά από κάποιες ώρες τον διακόμισαν στο Νοσοκομείο της Πάτρας όπου και άλλα test βγήκαν αρνητικά, αλλά νοσηλευόταν σε θάλαμο ύποπτων περιστατικών .

Από την επομένη ημέρα της εισαγωγής του (Δευτέρα) ο ασθενής ήταν απύρετος και η γενική του κατάσταση ήταν καλή μέχρι την στιγμή αυτή, όπου τον μετέφεραν σε θάλαμο με επιβεβαιωμένα περιστατικά, αλλά όχι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Εγώ από σήμερα μπαίνω σε περιοριστικά μέτρα αυτοπροστασίας και το Ιατρείο θα είναι κλειστό τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή και από Δευτέρα ανάλογα με την εξέλιξη των γεγονότων βλέπουμε, αν θα ανοίξει.

Αύριο το πρωί 8:00 π.μ θα φύγω για Μεσολόγγι για να κάνω κατ ευθείαν Μοριακό test για Κορονοιό.

Σε όλες αυτές τις ημέρες μέχρι την Κυριακή θα παραμένω σε αυστηρή απομόνωση και από την γυναίκα μου για την δικιά της προστασία.

Μετά την εξέταση του Ασθενή την Κυριακή το Μεσημέρι πήγα κατ ευθείαν και έβαλα όλα μου τα ρούχα στο πλυντήριο χωρίς άλλα ρούχα στους 90ο Κελσίου και έκανα λουτρό καθαριότητας σε ολόκληρο το σώμα μου και ειδικά στο κεφάλι και στο πρόσωπο και στον λαιμό με πολύ ζεστό έως καυτό νερό, όπως έκανα πάντα μετά την εξέταση κάθε εμπύρετου περιστατικού από τότε που εμφανίστηκε ο ιός στην Ελλάδα.

Εύχομαι καλή τύχη στον ασθενή, στους οικείους του, σε όποιους ήρθε σε επαφή και τέλος σε εμένα, που παρά το γεγονός ότι ανήκω στις ομάδες Υψηλότατου Κινδύνου, αφού πριν 7 χρόνια έχω αφαιρέσει τον άνω λοβό του Αριστερού Πνεύμονα μου και έχω βρογχικό άσθμα και βρογχιεκτασίες δεν έκλεισα το Ιατρείο μου και συνέχιζα να προσφέρω κανονικά τις Υπηρεσίες μου στους ασθενής μου, παρά τις συστάσεις του γιού μου για να κλείσω το ιατρείο από τον Φεβρουάριο και για όλο αυτό το διάστημα έπαιρνα προληπτικά δύο χάπια Χλωροκίνης και ένα salospir των 100 mg την ημέρα , παρά το γεγονός, ότι πολλές μελέτες λένε,πως η βοήθεια τους είναι από χαμηλή έως μηδαμινή.

Για ότι νεότερο έχω από το αποτέλεσμα του Μοριακού test, το οποίο θα κάνω αύριο, αλλά και για ότι συμβεί θα σας ενημερώσω πάλι.

Με την ελπίδα να τα πούμε σύντομα και πάλι στο Ιατρείο μου, αλλά και έξω.

Αστακός 17/11/2020 

Dr. Παναγιώτης Στάικος
Ειδικός Γενικός Ιατρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad