Παραμένει το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Βόνιτσα - Ευχαριστίες του Κώστα Καραγκούνη - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Δεκεμβρίου 2020

Παραμένει το υποκατάστημα της Πειραιώς στη Βόνιτσα - Ευχαριστίες του Κώστα Καραγκούνη


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
Βουλευτής Ν. Αιτωλοακαρνανίας – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 

Αθήνα 10/12/2020 

Σήμερα που υπήρξε επίσημη ενημέρωση από την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε την απόφαση της τραπέζης να διατηρήσει τελικά το κατάστημά της στην Βόνιτσα. Και το σημαντικό είναι ότι όχι μόνo παραμένει αλλά θα αναβαθμιστεί και θα ενισχυθεί σε προσωπικό.

Υπήρξε ένας πολύ μεγάλος αγώνας τις τελευταίες εβδομάδες πολλών ανθρώπων ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα και να μην στερηθούν ιδίως οι μεγάλοι σε ηλικία, αλλά και οι αγρότες συμπολίτες μας των υπηρεσιών της τραπέζης. Μετά δε το κλείσιμο του καταστήματος της Εθνικής Τραπέζης, η παραμονή του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς αποτελούσε μονόδρομο.

Ο αγώνας ξεκίνησε στις 10 Νοεμβρίου όπου πετύχαμε τότε την αναβολή μιας ήδη ειλημμένης απόφασης της Τράπεζας Πειραιώς. Στη συνέχεια σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή αλλά και με άλλους τοπικούς φορείς του ιδιωτικού τομέα καταβάλαμε μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να αποτρέψουμε το κλείσιμο του εν λόγω καταστήματος.

Ιδιαίτερης βαρύτητας και καθοριστικής σημασίας προκειμένου να παραμείνει το κατάστημα και να είναι βιώσιμο για πολλά χρόνια ακόμη ήταν η απόφαση του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας να μεταφέρει όλες τις καταθέσεις του από το κατάστημα Εθνικής στο κατάστημα Πειραιώς. Συγκεκριμένα, στις 24 Νοεμβρίου 2020 εστάλη προσωπική επιστολή του Δημάρχου, κ. Γ.Αποστολάκη προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς, κ.Χρ.Μεγάλο, στην οποία δεσμευόταν ο δήμος προς τα εξής:

1. όλες οι χρηματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται από νομικά πρόσωπα του δήμου (ετήσιες καταβολές χρηματικών ποσών για εκτέλεση έργων εντός των ορίων του Δήμου, παροχή υπηρεσιών και προμήθεια αγαθών) αλλά και τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου και των νομικών προσώπων αυτού, με την παραμονή του καταστήματος να διακινούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτό.

2. Η μισθοδοσία των υπαλλήλων του δήμου αλλά και των υπαλλήλων των νομικών προσώπων αυτού, ήτοι περί των διακοσίων ατόμων, με την παραμονή του καταστήματος να πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε αντίστοιχους από αυτό διανοιχθέντες τραπεζικούς λογαριασμούς.

3. Την εγκατάσταση POS της Τράπεζας Πειραιώς στην οικονομική υπηρεσία του δήμου για την πραγματοποίηση συναλλαγών των πολιτών μέσω αυτού.

4. Στα πλαίσια συνεργασίας με επικείμενους επενδυτές για την ανάπτυξη της περιοχής, ο δήμος προθυμοποιείται να τους ωθήσει στην κατεύθυνση χρησιμοποίησης του εν λόγω τραπεζικού υποκαταστήματος.

Περαιτέρω υπήρξε ταυτόχρονη απόφαση 150 και πλέον επιχειρήσεων της τοπικής μας οικονομίας να μεταφέρουν τις τραπεζικές τους καταθέσεις και όλη τους την τραπεζική δραστηριότητα στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι δύο αυτές λοιπόν αποφάσεις διαδραμάτισαν και τον καθοριστικό ρόλο ώστε να πεισθεί η κεντρική ηγεσία της τραπέζης να διατηρήσει το υποκατάστημά της στη Βόνιτσα εν λειτουργία.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, πέρα από την ηγεσία της Τράπεζας Πειραιώς και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Ιωάννη Στουρνάρα του οποίου η συμβολή ήταν πολύτιμη.

Εκ του γραφείου τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad