Ιθάκη: Έργο που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης - ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΣΤΑΚΟΣ NEWS - Για να τα ξέρετε όλα!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad

Post Top Ad

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020

Ιθάκη: Έργο που θα αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης


Έργο που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της Βόρειας Ιθάκης είναι η εγκατάσταση εργοστασίου αφαλάτωσης στην περιοχή του Σταυρού, το οποίο θα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό τα χωριά της ευρύτερης περιοχής.

Στόχος για την δημοτική αρχή του νησιού, είναι η λύση του προβλήματος υδροδότησής του με επάρκεια πόσιμου νερού ειδικά τους θερινούς μήνες, όπου οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται λόγω των τουριστών.

Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, μίλησε ο δήμαρχος Ιθάκης Διονύσης Στανίτσας, ο οποίος δήλωσε ότι «το έργο ήταν στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας, για την περιοχή της Βόρειας Ιθάκης από το 2014 μαζί με τρεις δεξαμενές 1.000 κυβικών αξίας 300 χιλιάδων ευρώ, τις οποίες εγκαταστήσαμε μέσα στο 2020».

Όσον αφορά το νέο εργοστάσιο αφαλάτωσης ο δήμαρχος του νησιού ανέφερε ότι «είναι το δεύτερο από τα πέντε εργοστάσια στην Ιθάκη και θα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό, τα χωριά Κιόνι, Σταυρός, Πλατρειθιά και Φρίκες με 24ωρη δυνατότητα κάλυψης των περιοχών αυτών. Το νέο εργοστάσιο έχει δυνατότητα παραγωγής 400 κυβικών νερού ημερησίως», ενώ επεσήμανε ότι «είναι το έργο που αναμένεται να αλλάξει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας».

«Το εργοστάσιο χρηματοδοτήθηκε το 2019 από το υπουργείο Ναυτιλίας, με 250.000 ευρώ, από τον τότε υπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες» δήλωσε ο κ. Στανίτσας και ακολούθως αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο, όπου είναι «η υδροδότηση των χωριών Εξωγής, Λεύκης, Ανωγής με την προμήθεια δεξαμενών 1000 κυβικών για κάθε χωριό».

Τέλος, ο κ. Στανίτσας τοποθετήθηκε για τα έργα αποκατάστασης από τις ζημιές που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «ΙΑΝΟΣ» στο νησί, δηλώνοντας ότι «ξεκινήσαμε δημοπρασίες έργων αξίας 500.000 ευρώ για έργα στα χωριά της Βόρειας Ιθάκης, Κιόνι και Φρίκες, όπου επλήγησαν σοβαρά από το την κακοκαιρία και το επόμενο διάστημα δημοπρατούνται έργα οδοποιίας αξίας 1 εκατ. ευρώ από τον ΙΑΝΟ».Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad