Σε σκληρό lockdown Αμφιλοχία και Λευκάδα από αύριο Σάββατο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

27 Φεβρουαρίου 2021

Σε σκληρό lockdown Αμφιλοχία και Λευκάδα από αύριο Σάββατο


Την παράταση του καθολικού lockdown στην Αττική για -τουλάχιστον- μια εβδομάδα ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως ο δήμος Αμφιλοχίας από αύριο Σάββατο θα βρίσκεται στο «κόκκινο». Τόνισε παράλληλα πως τα ενεργά κρούσματα την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν από τα 15 στα 50.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε πως και η Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι) μπαίνει σε σκληρό lockdown.

Από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου ο δήμος Αμφιλοχίας και η Λευκάδα μπήκαν στο επίπεδο Β αυξημένου κινδύνου και ισχύει μέχρι 8 Μαρτίου:

Στο επίπεδο Β, αυξημένου κινδύνου, στις «κόκκινες» δηλαδή περιοχές θα ισχύουν τα εξής μέτρα:

1. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

2. Λειτουργούν δια ζώσης μόνο τα Γυμνάσια (τα Λύκεια λειτουργούν με τηλε-εκπαίδευση)
(Στη Δημοτική Ενότητα Αμφιλοχίας είναι κλειστή η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση)

3. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

4. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

5. Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ λειτουργούν κανονικά με τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως από αύριο Σάββατο θα βρίσκονται στο «κόκκινο»: η Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), η Θεσπρωτία, η Σύρος, η Σάμος, η Άρτα, το Διδυμότειχο, ο Δήμος Λοκρών, η Αμφιλοχία, το Ηράκλειο και η Κορινθία.

Ακόμα, «κόκκινες» παραμένουν: η Κεφαλονιά, η Ηλεία, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, το Ρέθυμνο, η Θάσος, η Αγιά, ο δήμος Πύδνας Κολινδρού, η Ζίτσα, το Ναύπλιο και η Τανάγρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad