Αφιέρωμα στον Τάκη Καρναβά από την εκπομπή της ΕΡΤ3 "Ελλήνων Δρώμενα" - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

22 Μαρτίου 2021

Αφιέρωμα στον Τάκη Καρναβά από την εκπομπή της ΕΡΤ3 "Ελλήνων Δρώμενα"


Αφιέρωμα στον Τάκη Καρναβά από την εκπομπή της ΕΡΤ3 "Ελλήνων Δρώμενα"
Α' ΠΡΟΒΟΛΗ: Τρίτη 22.3.2021, 18.00 στην ΕΡΤ3.

Οι τραγουδιστικοί δρόμοι της ένδοξης εποχής του δημοτικού τραγουδιού, που δημιούργησαν σπουδαίες μορφές οι οποίες καθόρισαν την ιστορική συνέχειά του, είναι διανθισμένοι από τις ανεπανάληπτες ερμηνείες του τραγουδιστή Τάκη Καρναβά.

Ο Τάκης Καρναβάς είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπρόσωπους του δημοτικού και «νεοδημοτικού» τραγουδιού. Με την μοναδική φωνή του και τα τραγούδια του, που έχουν σαν κύρια καταγωγή την δυτική Ελλάδα, έχουν γαλουχηθεί τρείς γενεές θαυμαστών του, ενώ ακόμη και σήμερα, η διάδοση και ο θαυμασμός συνεχίζονται αυξανόμενα στους νεότερους. Ο τραγουδιστής Τάκης Καρναβάς μη ακολουθώντας τα συμβατικά πρότυπα της εποχής του, έγινε είδωλο της διασκέδασης με μεγάλη ακτίνα επιρροής και επίδρασης. Από τις πανηγυρικές εκδηλώσεις ολόκληρης της δυτικής και κεντρικής Ελλάδας έως τα νυχτερινά δημοτικά «κέντρα» διασκέδασης των πόλεων, κινητοποιούσε τον κόσμο της «λαϊκής» διασκέδασης για συμμετοχή στο αληθινό γλέντι, με δημοτικά τραγούδια. 

Ο αξεπέραστος τρόπος που τραγουδούσε παραμένει αμίμητος, λόγω της ιδιαίτερης χροιάς της φωνής του και της μοναδικής τεχνικής του. 

Ιδιαίτερα αγαπητός πλέον σε όλη την Ελλάδα, αντιπροσωπεύει μια εποχή που το δημοτικό και το «νεοδημοτικό», με την ηλεκτρική ενίσχυση του ήχου και την εισαγωγή ηλεκτρικών οργάνων, καθιερώθηκε και πρωτοστατεί μέχρι σήμερα στα μουσικοχορευτικά γεγονότα της επαρχίας και των πόλεων. 

Το αποτύπωμα της εποχής εκείνης είναι σημαντικό και αναμφισβήτητο, αφού μέχρι και σήμερα παραμένουν ενεργά όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτήρισαν την «νέα» εποχή του τρόπου της λαϊκής - πανηγυρικής διασκέδασης. 

Ο φακός της εκπομπής ερεύνησε τους τόπους και συνάντησε τους ανθρώπους εκείνους, που βηματίζοντας στις πανηγυρικές πλατείες του ονομαστού Ξηρόμερου, δημιούργησαν το αξεπέραστο τραγουδιστικό «είδωλο» Τάκης Καρναβάς...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad