Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

03 Μαρτίου 2021

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου


Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Ξηρομέρου και τα τέλη καθαριότητας , φωτισμού και ύδρευσης , για το 2021.

Στη τοποθέτηση στο Δ.Σ. στις 23-2-2021 , αναδείξαμε και υπογραμμίσαμε ότι και αυτό το τεχνικό πρόγραμμα είναι μακριά από τις ανάγκες του λαού της περιοχής. Συγκεκριμένα:

· Απουσιάζουν παντελώς αντιπλημμυρικά έργα , που έχει ανάγκη η περιοχή. Δεν προβλέπεται κανένα έργο για την πρόληψη από τα καιρικά φαινόμενα.

· Τα κονδύλια για αντισεισμική και αντιπυρική προστασία είναι σχεδόν μηδενικά .

· Σχολεία , παιδικοί σταθμοί , νηπιαγωγεία με σοβαρές ελλείψεις για την ασφαλή λειτουργία . Τα κονδύλια δεν επαρκούν ούτε για τις λειτουργικές ανάγκες.

· Καμία πρόβλεψη για έργα στα χωριά του Δήμου , για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού.

Το τεχνικό πρόγραμμα και η Δημοτική Αρχή , που έχει την ευθύνη , παρόλο που διαπιστώνει την τεράστια υποχρηματοδότηση και τις περικοπές πόρων που έγιναν προς τους Δήμους (μείωση 70% από το 2009) , από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα (ΝΔ -ΠΑΣΟΚ -ΣΥΡΙΖΑ), δεν εκφράζει καμία διάθεση ουσιαστικής διεκδίκησης. Αντιθέτως, αποδέχεται και υλοποιεί την πολιτική της κυβέρνησης , που είναι πολιτική υποχρηματοδότησης και ανταποδοτικότητας , φορολογώντας τους πολίτες διπλά και τριπλά μέσα από τα δημοτικά τέλη. Αποδέχεται πλήρως τη λογική ότι , αν ο δήμος θέλει έργα και υπηρεσίες , ας φορολογήσει τους δημότες ακόμα παραπάνω.

Για ακόμα μία χρονιά , βλέπουμε έργα αποκατάστασης ζημιών να μην έχουν ολοκληρωθεί . Τα έργα για τις τοπικές κοινότητες , όπως αγροτικοί δρόμοι , εσωτερική οδοποιία , αντιπλημμυρικά, που θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα καταστρέφονται με την πρώτη βροχή , δεν έχουν γίνει ακόμα. Το εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης , του Δήμου, είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Πρόσφατα είχαμε τέτοιου είδους καταστροφές, από τις πλημύρες στη περιοχή μας και οι κάτοικοι βιώνουν ακόμα τις συνέπειες.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα είχαμε ενημερώσει και εκτιμήσει για την κατάσταση που επικρατεί και τους κινδύνους που εγκυμονούνται , λόγω της έλλειψης ουσιαστικών αντιπλημμυρικών μέτρων προστασίας. Από την αρχή ως παράταξη ζητήσαμε να παρθούν μέτρα για την αποζημίωση του συνόλου των πληγέντων και την εκπόνηση σχεδίου αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Οι μελέτες που περιλαμβάνονται στο Τ.Π. με αρκετά μεγάλα ποσά , σε συνδυασμό με την υποστελέχωση των υπηρεσιών , επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο οικονομικά τους δημότες , ενώ ταυτόχρονα στοχεύουν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων. Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο έργων που να τίθεται με προτεραιότητα την κάλυψη βασικών λαϊκών αναγκών. Την ίδια στιγμή κεφάλι παίρνουν άλλα έργα , όπως αναπλάσεις που αποτελούν πηγή κερδοφορίας των εργολάβων , καθώς διασφαλίζεται ότι θα εισπράξουν τα χρήματα από τα διάφορα προγράμματα , που ο λαός έχει χρυσοπληρώσει είτε μέσω της αποπληρωμής δανείων , είτε μέσω ανταποδοτικών τελών.

Ρεαλιστικό και αναγκαίο σήμερα είναι η πραγματοποίηση των έργων με κεντρικό σχεδιασμό , με την επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του δήμου , με μόνιμο προσωπικό που θα έχει πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Το πραγματικά σύγχρονο σήμερα είναι η ύπαρξη ολοκληρωμένων μελετών και έργων που θα γίνονται με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι έργα βιτρίνας. Τα έργα αυτά θα πρέπει να γίνονται με το κράτος να αναλαμβάνει το συνολικό κόστος και να πάψει ο λαός να βάζει το χέρι ακόμα πιο βαθιά στη τσέπη.

Έχουμε πληρώσει αρκετά μέχρι τώρα. Ως εδώ! Πρέπει να πούμε όχι στην ανταποδοτικότητα σε κοινωνικά αγαθά , όπως. το νερό , η ενέργεια και η υγεία.

Λαϊκή Συσπείρωση 
Δήμου Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad