Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών: Κατασκευή τύμβου (στήλης) πεσόντων Αστακιωτών - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

23 Μαΐου 2021

Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών: Κατασκευή τύμβου (στήλης) πεσόντων Αστακιωτών


Ο Σύλλογος Απανταχού Αστακιωτών (ΣΑΑ) πιστός στις εξαγγελίες του, περί αναβάθμισης προβολής και ανάδειξης του τόπου μας, προχωρά σε μια ακόμη πρωτοβουλία.

Όπως είναι σε όλους γνωστό, στην πλατεία του Αστακού σε περίοπτη θέση υπάρχει το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ. Δυστυχώς όμως η συγκεκριμένη στήλη, περιλαμβάνει ονόματα μόνο από μια συγκεκριμένη μάχη (Α. Παγκόσμιος).

Ο Αστακός όμως έχυσε πολύ αίμα στα πεδία των μαχών και πολλοί αγωνιστές έδωσαν την ζωή τους για την Ελευθερία.

Όλους αυτούς θέλουμε να τιμήσουμε, με το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε, όπως δηλαδή με την αναγραφή των ονομάτων τους σε μία νέα καλαίσθητη στήλη που θα κοσμεί το υπάρχων Μνημείο.

Για τον λόγο αυτό και με την σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δ.Σ. αποφασίσαμε πριν ξεκινήσουμε την κατασκευή της επιγραφής να ζητήσουμε από όλους τους Αστακιώτες, εάν στην οικογένειά τους ή στο στενό περιβάλλον τους έχουν πεσόντα αγωνιστή, να μας ενημερώσουν για να ξεκινήσουμε την καταγραφή.  Η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου. Μετά δε την πάροδο αυτή δεν θα γίνουν αποδεκτά περαιτέρω ονόματα. 

Θα ήταν ευχής έργον όσοι έχετε άμεσα ενδιαφέρον να μην αδιαφορήσετε διότι αφενός μεν δεν θα υπάρχει η δυνατότητα τροποποίησης της επιγραφής με πρόσθετα ονόματα, αφετέρου θα είναι πολύ λυπηρό το όνομα του οικείου σας (συγγενής ή φίλος) να μην φιγουράρει στον τύμβο των Αγωνιστών.

Για την άμεση επικοινωνία και την κατάθεση των ονομάτων παρακαλούμε πολύ να μας τα μεταφέρετε στα email που θα αναρτηθούν στην συνέχεια, αφού περιγράψετε ακριβώς ΟΝΟΜΑ,  ΕΠΩΝΥΜΟ (ΕΠΙΘΕΤΟ), χρονολογία. Δηλ ΚΑ........... ΓΙΩΡΓΟΣ 1940 Β' Παγκόσμιος ή ΣΑ................ ΝΙΚΟΣ 1821 Ελληνοτουρκικός.

Να σας ενημερώσουμε ότι θέλουμε ΜΟΝΟ Α' και Β' Παγκόσμιο πόλεμο, 1821, Μακεδονικό (αν υπάρχουν).

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ-ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ, κλπ.

Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο και συνάμα ιστορικό ντοκουμέντο, το όνομα των πεσόντων να συνοδεύονται από ένα έστω πολύ μικρό βιογραφικό (πιο λεπτομερές από την επιγραφή), ούτως ώστε, όλα μαζί να καταγραφούν σε ένα μικρό έντυπο, το οποίο θα διανεμηθεί στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων, παράλληλα δε,  θα παραμείνει σαν ιστορικό κειμήλιο.

Στα email που μπορείτε να στέλνετε την ενημέρωση είναι:
- ΝΤΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ (Γραμματέας) dimitrantinou@gmail.com
- ΣΟΥΡΛΑ ΒΙΚΥ (ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ) vsourla@hotmail.gr

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΑΣΤΑΚΙΩΤΩΝ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad