Πολιτιστικό "ελεύθερο" καλοκαίρι 2021: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


17 Ιουλίου 2021

Πολιτιστικό "ελεύθερο" καλοκαίρι 2021: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Νομικού Προσώπου Δήμου Ξηρομέρου


 Αστακός , 15.07.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί/ές συνδημότες/συνδημότισσες,

Ανακοινώνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό 'ελεύθερο' Καλοκαίρι 2021» (το οποίο ήταν έτοιμο από μέρες αλλά πολλοί σύλλογοι δεν είχαν ακόμη οριστικοποιήσει την ακριβή ημερομηνία των εκδηλώσεών τους).

Διευκρινίζουμε εξαρχής ότι ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε ημερομηνίες ή ακύρωση παραστάσεων ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες. Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόζονται αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ αν τα αρμόδια υπουργεία ανακοινώσουν απαγόρευση εκδηλώσεων, αυτόματα θα ματαιωθεί και το δικό μας πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πλούσια γκάμα εκδηλώσεών όπως: 
εικαστικά, δρώμενα και παρεμβάσεις, αφηγήσεις ιστοριών, παρουσιάσεις βιβλίων (Πόλεις και χωριά Δήμου Ξηρομέρου του κ. Αλέξανδρου Σάββα), αφιέρωμα στο έργο του Ξηρομερίτη ποιητή Άρη Μπιτσώρη, εκθέσεις εικαστικών δημιουργιών και τοπικών προϊόντων, μουσικές βραδιές, μουσικοθεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες, θέατρο σκιών σε κοινότητες, συναυλίες (Μαρίζα Ρίζου), εκδηλώσεις αφιερωμένες στην μνήμη, την παράδοση και την ιστορία, χορευτικά δρώμενα, βαρκαρόλα, αθλητικές διοργανώσεις (αγώνας 5χλμ., κολυμβητικός διάπλους).

Το πρόγραμμα ενδέχεται να περιλαμβάνει ακόμα θεατρική η μουσική παράσταση ενώ γίνεται προσπάθεια το θέατρο σκιών να παρουσιαστεί και σε άλλες Κοινότητες. Σκοπός μας οι εκδηλώσεις να καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας του Δήμου Ξηρομέρου

Πολλές εκδηλώσεις είναι ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ με τους συλλόγους μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Να διευκρινίσουμε εδώ τα τα εξής : Το Νομικό Πρόσωπο ακολουθεί την ίδια συγκεκριμένη διαδικασία εδώ και πολλά χρόνια (και από την προηγούμενη διοίκηση). Εκδίδει ανακοίνωση-πρόσκληση με την οποία καλεί τους Συλλόγους να υποβάλλουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων τους που προγραμματίζουν για την καλοκαιρινή περίοδο . Το ίδιο ακριβώς έγινε και φέτος.

Στις 13/5/2021 το Νομικό Πρόσωπο με ανακοίνωση του, μπορείτε να την διαβάσετε (https://www.dimosxiromerou.gr/nea-drastiriotites-dimou-ksiromerou/3342-kalesma-pros-tous-politistikoys-syllogous) καλούσε τους συλλόγους μας να μας γνωστοποιήσουν το αργότερο μέχρι 18-6-2021, εάν έχουν προγραμματίσει κάποιες καλοκαιρινές εκδηλώσεις, καθώς και το είδος αυτών. Μάλιστα ίδια ανακοίνωση κοινοποιήθηκε δυο φορές και δημοσιεύτηκε εκτός από την ιστοσελίδα του Δήμου Ξηρομέρου και σε όλα τα τοπικά blog και site, καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σεβόμαστε όλους τους συλλόγους μας, και όλοι έχουν την ίδια αντιμετώπιση.

Στο παρόν πρόγραμμα δεν περιλαμβάνονται οι πολύ σημαντικές εκδηλώσεις για το 1821 όπως το συνέδριο 6-7 Αυγούστου στον Αστακό και άλλες εκδηλώσεις όπως στο Αρχοντοχώρι και αυτές που προγραμματίζονται σε Βάρνακα και Κανδήλα, καθώς και η Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας για την μάχη του Αετού, οι οποίες θα ανακοινώνονται ξεχωριστά.

Να ευχαριστήσουμε θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την στήριξη της και την διοργάνωση εκδηλώσεων στο Δήμο μας.

Με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών σχεδιάσαμε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων και πιστεύουμε ακράδαντα ότι το μοναδικό και φιλόξενο τοπίο του Ξηρομέρου , γεμίζει με μελωδίες και χρώματα, που θα ικανοποιήσουν κατοίκους και επισκέπτες.

Καλό Καλοκαίρι με υγεία σε όλους και όλες !

Ο Πρόεδρος
Πολύζος Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad