Επιστολή - αίτημα του Δημάρχου Ξηρομέρου για στήριξη ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία της ελιάς - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

17 Ιουλίου 2021

Επιστολή - αίτημα του Δημάρχου Ξηρομέρου για στήριξη ελαιοπαραγωγών για την ακαρπία της ελιάς


Αστακός: 15.07.2021
Αρ. πρωτ.: 5796

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Τηλ.: 2646360500-36
e-mail: info@dimosxiromerou.gr

Προς: - κο Λιβανό Σπυρίδωνα-Παναγιώτη
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
(Αποστολή με e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)">s.livanos@parliament.gr)

Θέμα:
«Αίτημα Στήριξης Ελαιοπαραγωγών για την Ακαρπία της Ελιάς».

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Μέσω της παρούσης επιστολής θα ήθελα να μου επιτρέψετε με την σειρά μου να σας ενημερώσω για το θέμα της ακαρπίας που παρατηρείται φέτος στην καλλιέργεια ελιάς και ιδικότερα της ελιάς Καλαμών, σε όλη την έκταση του Δήμου Ξηρομέρου.

Τον Μάρτιο του 2021, εποχή ανθοφορίας της ελιάς, η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και ειδικότερα ο Δήμος Ξηρομέρου επλήγη από ακραία καιρικά φαινόμενα και παγετούς, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η ανθοφορία και η καρπόδεση των ελιών, γεγονός που θα πλήξει το επόμενο διάστημα το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών και της περιοχής μας.

Σύμφωνα, με εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, αποφασίσθηκε η στήριξη των αγροτών που επλήγησαν με τον ίδιο τρόπο (ακαρπία), από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα.

Κύριε Υπουργέ,
Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από κλιμάκια του ΕΛΓΑ για τη διαπίστωση των ζημιών ώστε οι πληγέντες αγρότες, να ενταχθούν στα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί σε άλλες περιοχές της χώρας και να στηριχθεί ο ευαίσθητος αυτός κλάδος.

Με εκτίμηση

Τριανταφυλλάκης Λ. Ιωάννης
Δήμαρχος Ξηρομέρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad