Στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και του Δημάρχου στο έργο των Νομικών Προσώπων - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

11 Ιουλίου 2021

Στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και του Δημάρχου στο έργο των Νομικών Προσώπων


Στήριξη του Δήμου Ξηρομέρου και του Δημάρχου στο έργο των Νομικών Προσώπων


Παρακολουθούμε τελευταία μία συντονισμένη, στοχευμένη και στα όρια της συκοφαντίας επίθεση προς όλα τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Ξηρομέρου, μέσα από κείμενα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ορισμένα τοπικά blogs, με αναφορά σε σωρηδόν ψεύδη και συκοφαντίες.

Η εξήγηση που δίνουμε είναι ότι ενοχλεί κάποιους το πολύπλευρο και πολλαπλό έργο που παράγεται, το οποίο είναι ορατό στους δημότες και για πρώτη φορά ασχολείται και με αντικείμενα που στο Ξηρόμερο δεν ήταν συνηθισμένα (άυλη πολιτιστική κληρονομιά) και δίνουν ένα τόνο διαφοράς σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει, χωρίς να μηδενίζεται το προηγούμενο έργο.

Παράδειγμα από το Νομικό Πρόσωπο είχαμε, σχεδιασμό προς υλοποίηση ψηφιακών πολιτιστικών διαδρομών, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και συνέργια με το Διάζωμα, κατάθεση πρότασης στο Αντωνής Τρίτσης, για τους ιστορικούς τόπους του 1821 και την ψηφιοποίηση τους, σχεδιασμό δημιουργίας φακέλου, για κατάθεση πρότασης ένταξης του Βελανιδοδάσους Ξηρομέρου στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO, διοργάνωση ημερίδων με πολιτιστικό και κοινωνικό περιεχόμενο, δημιουργία ιστοσελίδας, όπου στόχος είναι εκεί να συγκεντρωθεί ποιοτικό πολυμεσικό υλικό για την πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας, η οποία συνεχώς θα εμπλουτίζεται, έκδοση βιβλίου του κου Αλέκου Σάββα για τα χωριά του Δήμου μας, έκδοση τετραδίων με ιστορικό περιεχόμενο για το 1821 και δωρεάν διανομή σε σχολεία, έκθεση εικαστικών δημιουργιών και εικαστικές δράσεις σε συνεργασία με την εικαστικό κα Ελίνα Νιάρχου, για την ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού του Ξηρομέρου, δημιουργία θεατρικής ομάδας και θεατρικών δρώμενων με την καθοδήγηση της κας Δέσποινας Κούρτη, σχεδιασμό ποιοτικών εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι που οι συνθήκες το επιτρέπουν (αθλητισμό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο κ.λπ).

Συγκεκριμένο πρόσφατο περιστατικό του φαινομένου που προαναφέραμε, η επίθεση στο Νομικό Πρόσωπο, στον Πρόεδρο του κο Βασίλη Πολύζο και κατ’ επέκταση σε όλο το Δ.Σ., για τη δράση με θέμα: «Βελανιδοδάσος, Βαλτί, Αστακός: Πολιτιστικά τοπία και συλλογική μνήμη», η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για πρώτη φορά στο Δήμο Ξηρομέρου και με τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Συγκεκριμένα:

Στην αρχή κάποιοι ειρωνεύτηκαν την δράση για το μικρό ύψος της επιχορήγησης των 5.000 €.

Κατόπιν με δελτίο τύπου γραμμένο κατά παραγγελία και πολιτικό φερέφωνο έναν πρόθυμο διαθέσιμο, τίθενται ερωτήματα που πήγαν τα χρήματα της δράσης, για ένα πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη και το μεγαλύτερο μέρος του ποσού (σχεδόν όλο) είναι ακόμα αδιάθετο στο ταμείο και το οποίο όταν τελειώσει, θα φαίνεται και το κάθε ευρώ που πήγε.

Αναφέρουν οι διασπορείς ψευδών ειδήσεων ότι η ημερίδα δεν έγινε, γιατί λέει δεν υπάρχει το βίντεο, και οι εισηγητές επιστήμονες και οι θεατές στην ζωντανή μετάδοση, που συμμετείχαν και τι είδαν δηλαδή; Ξέρουμε ότι ο εκτελών χρέη πολιτικού φερέφωνου αποκλείεται να παρακολούθησε το επιστημονικό συνέδριο, γιατί δεν έχει καμία σχέση με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, ούτε τον ενδιέφεραν ούτε τον ενδιαφέρουν τα μνημεία του Ξηρομέρου και η ανάδειξη τους. Επίσης το συνέδριο υπάρχει, γιατί υπάρχουν πρακτικά, τα οποία στόχος του Νομικού Προσώπου είναι να εκδοθούν, γιατί οι εισηγήσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν σημαντικότατες.

Αναφέρεται ψευδώς ότι εκλάπη υλικό, ενώ η αλήθεια είναι ότι όλες οι εισηγήσεις ήταν πρωτότυπες από καταξιωμένους επιστήμονες και από το συνέδριο διάρκειας 4 ωρών και 23 λεπτών, έπαιξαν στο διάλειμμα και στη αρχή 3 λεπτά από videos δημιουργού με το λογότυπο του, ο οποίος σε προγενέστερο χρόνο είχε δώσει την προφορική άδεια του και videos του υπάρχουν και τώρα στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για τη συγκεκριμένη δράση, και εδώ είναι το «λάθος» μας, ότι δεν πήραμε ξανά την άδεια του, σκεπτόμενοι ότι αφού πρόκειται για την ίδια δράση, δεν χρειάζονταν. Το θέμα θα λυθεί και τιμούμε τον δημιουργό των συγκεκριμένων 2 videos, που έχει προβάλλει την Αιτωλοακαρνανία μέσα από τα εξαιρετικά του videos όσο κανείς άλλος και πρέπει κάποια στιγμή να τιμηθεί γι αυτό. Είναι μια παρεξήγηση που θα λυθεί. Άρα τα περί κλοπής πνευματικής ιδιοκτησίας, που κάποιοι δίκασαν και εκδώσαν ως άλλοι δικαστές και απόφαση, που αυτό κινείται στα όρια της συκοφαντίας, είναι απλά μία αναφορά στο You Tube που υπάρχει και εκκρεμεί και όπως προείπαμε θα λυθεί, γιατί εκεί υπάρχει ένα video επιστημονικού συνεδρίου, διάρκειας 4 και πλέον ωρών, με πρωτότυπο υλικό και αποκλειστικά πνευματικά δικαιώματα του Νομικού Προσώπου. Τα δελτία τύπου που βγάζουν τα διάφορα πολιτικά φερέφωνα, σίγουρα δεν κλέβουν πνευματική ιδιοκτησία, αλλά τους παραχωρούνται δωρεάν για να παίξουν τον αναλώσιμο ρόλο τους, της δημιουργίας ψευδών ειδήσεων και εντυπώσεων.

Επιτίθενται για την στήριξη διοργανώσεων και για την συμμετοχή του Νομικού Προσώπου ως συνδιοργανωτής σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όχι επιχορηγώντας Συλλόγους, αλλά χρηματοδοτώντας συγκεκριμένες δράσεις, σε όποιο Σύλλογο ανεξαίρετα το ζητήσει (βγήκε και δημοσιεύτηκε ανοικτή πρόσκληση προς όλους). Που το μεμπτό και που το λάθος για συνδιοργάνωση χωρίς καμία διάκριση, σε όσους συλλόγους προσήλθαν με συγκεκριμένες δράσεις, με ελάχιστα μικρά ποσά, που θα παρακολουθήσουν οι δημότες και θα τις αξιολογήσουν και θα κριθεί το Νομικό Πρόσωπο για τις επιλογές και για την ποιότητα των δράσεων; Έφτασαν στο σημείο να βυσσοδομούν στο διαδίκτυο για μία δράση που συνδιοργανώνεται με 500 € και θα πλημυρίσει ο Αστακός για μία βδομάδα με αθλητές και συνοδούς τους, που θα δουλέψουν όλοι οι σκληρά δοκιμαζόμενοι επαγγελματίες της έδρας του Δήμου μας, σε ένα από τα καλύτερα camp του Tae Kwon Do στην Ελλάδα. Είναι πραγματικά ντροπή. Έτσι τον θέλουν τον Αστακό μίζερο και μέσα στην εσωστρέφεια;

Μιλάνε για εξόφληση προεκλογικών γραμματίων, για τη νόμιμη πρόσληψη με δίμηνη σύμβαση, επιστήμονα με σπουδές Ιστορίας, με Μεταπτυχιακό, που κάνει αυτή τη στιγμή Διδακτορικό, ο οποίος ήταν ο συντονιστής της δράσης και τον χρειάζεται το Νομικό Πρόσωπο για να του κάνει μια πολύ συγκεκριμένη και εξειδικευμένη πάνω στο αντικείμενο του δουλειά. Μιλάμε για ένα νέο άνθρωπο που δεν ψηφίζει καν εδώ!!! Αυτά είναι τα προεκλογικά γραμμάτια που εξοφλούνται!!! Και ποιος τα λέει αυτά; Ποιος;

Κλείνοντας, η παράταξη μας και ο Δήμαρχος στηρίζει το έργο όλων των Νομικών Προσώπων, που με τα περιορισμένα οικονομικά μέσα που διαθέτουν, πασχίζουν κάθε μέρα να υπηρετήσουν τον τομέα ευθύνης τους και τα έχουν πάει εξαιρετικά και το καλοκαίρι θα δούμε ποιοτικές εκδηλώσεις με μέτρο, με ήθος και με συναίσθημα, τις οποίες θα τις κρίνουν οι δημότες και οι επισκέπτες.

Λυπούμαστε για τον κατήφορο που έχουν επιλέξει και έχουν πάρει κάποιοι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad