ΚΚΕ: Περιοδεία Ν.Παπαναστάση - ''Εγκληματική η αδιαφορία τοπικών αρχών και κυβερνήσεων για την αντιπλημμυρική προστασία'' - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

18 Οκτωβρίου 2021

ΚΚΕ: Περιοδεία Ν.Παπαναστάση - ''Εγκληματική η αδιαφορία τοπικών αρχών και κυβερνήσεων για την αντιπλημμυρική προστασία''


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ

Εγκληματική η αδιαφορία τοπικών αρχών και κυβερνήσεων για την αντιπλημμυρική προστασία

Την εγκληματική αδιαφορία των τοπικών αρχών και των κυβερνήσεων διαχρονικά, κατήγγειλαν οι κάτοικοι των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που επλήγησαν από τις πλημμύρες, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε την Κυριακή κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ. Στο κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Πάνος Σταθελάκης, Γραμματέας της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ο Αλέξανδρος Παγώνης, επίσης μέλος του ΓΠ και η Αναστασία Αγγελοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί από την κοινότητα Καινούργιου του Δήμου Αγρινίου, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου η περιοχή πλημμύρισε, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε πάνω από 30 οικογένειες, που είδαν να καταστρέφονται σπίτια, αποθήκες και καλλιέργειες.

Όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι του χωριού, δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, καθώς το πρόβλημα χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του '40 και επανέρχεται συχνά, όπως είχε γίνει και το 2017, όταν και είχαν πλημμυρίσει ξανά.

Επίσης, ανέδειξαν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ την «αιτία του κακού» που είναι τα διάφορα ρέματα που δεν καθορίζονται, αλλά και οι κακοτεχνίες. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πλήρη απουσία των αρχών, αφού δεν έχουν καμία βοήθεια από το δήμο, που δεν έχει στείλει ούτε ένα μηχάνημα για την απάντληση των υδάτων, με αποτέλεσμα μόνοι τους να προσπαθούν να καθαρίσουν, αλλά ούτε από την περιφέρεια και την κυβέρνηση.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν, δεν παίρνουν και αποζημιώσεις όσοι έχουν δεύτερη κατοικία.

«Θέλουμε να μη ζούμε με το άγχος και την αγωνία κάθε φορά που βρέχει αν μπορούμε να μείνουμε στα σπίτια μας», λένε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε την κωμόπολη του Αγγελοκάστρου, στο Δήμο Αγρινίου, όπου η πλημμύρα προκλήθηκε κυρίως από έναν αγωγό που έσπασε.

Όπως επισήμαναν οι κάτοικοι, στον αγωγό έγινε κάθετη κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, με αποτέλεσμα ο αγωγός να φράξει κάτι που προκάλεσε την πλημμύρα σε τρία σπίτια.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε στην πόλη του Μεσολογγίου στη συνοικία που πλημμύρισε τα ξημερώματα του Σαββάτου και κινδύνευσαν κάτοικοι.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, οι πλημμύρες προκλήθηκαν όχι μόνο από τα φρεάτια, που με ευθύνη της δημοτικής αρχής δεν έχουν καθαριστεί, αλλά και από το γεγονός ότι από την περιοχή περνά η παλιά σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ που λειτουργεί ως ανάχωμα, που δεν επιτρέπει στα νερά να διαφύγουν, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά λιμνάζοντα ύδατα.

Επίσης, κατήγγειλαν ότι δήμος, περιφέρεια και κυβέρνηση έλαμψαν δια της απουσίας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad