Κρούσματα κορωνοϊού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αστακού - Ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Νοεμβρίου 2021

Κρούσματα κορωνοϊού στο Γυμνάσιο και Λύκειο Αστακού - Ανησυχία από γονείς και εκπαιδευτικούς


Πέντε μαθητές του Καραμούζειου Γυμνάσιου Αστακού και ένας από το Λύκειο Αστακού από διαφορετικές τάξεις και τμήματα είναι τα μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, σύμφωνα με το messolonghivoice.gr.
 
Ανάστατοι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς καθώς βλέπουν τα παιδιά κατά τάξεις και τμήματα να προσφεύγουν σε διενέργεια rapid test.

Ο κανόνας 50+1 που έχει θεσπίσει το υπουργείο Υγείας προβλέπει ότι για να κλείσει ένα τμήμα θα πρέπει να μολυνθούν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. “Το τμήμα δεν θα κλείνει λόγω κρούσματος, αλλά θα ελέγχονται οι συμμαθητές τους και θα απομονώνονται. Θα συνεχίζει με συνδυασμό rapid test με self test”.

Πέρυσι σε περίπτωση κρούσματος έκλεινε ένα τμήμα για να περιοριστεί η διασπορά στο σπίτι.

Δυστυχώς το ισχύον πρωτόκολλο μετά τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις ΔΕΝ προβλέπει απολυμάνσεις σε περίπτωση μεμονωμένων κρουσμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad