Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι του Αστακού - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

09 Νοεμβρίου 2021

Άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στο λιμάνι του Αστακού


Σήμερα Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο εφαρμογής του π.δ.11/02 «Εθνικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης από πετρέλαιο και άλλες επιβλαβείς ουσίες», το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου συνδιοργάνωσε με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ξηρομέρου την τακτική διετή άσκηση καταπολέμησης ρύπανσης στον λιμένα Αστακού, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. 

Την άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Πολύζος , η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αστακού κ. Αρετή Γριτσίπη, ο Πρόεδρος Δ.Λ.Τ. Ξηρομέρου κ. Απόστολος Ντίνος, η προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΠΕ Αιτ/νίας κ. Βασιλική Γαλούνη και από την εταιρεία Avramar οι κ.κ. Τζαμαλής και Γρίβας. 

Στην άσκηση συμμετείχαν εργαζόμενοι του Δήμου Ξηρομέρου, καθώς και οι εθελοντές αλιείς Κουνάδης-Παρέντης Κωνσταντίνος και Χαράλαμπος, με το επαγγελματικό αλιευτικό τους σκάφος «Τα δύο αδέλφια» Ν.Μ. 43.

Την άσκηση συντόνιζε δια θαλάσσης το Π.Λ.Σ.-1011 του Λ/Χ Μεσολογγίου και από ξηράς προσωπικό του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και του Β’ Λιμενικού Τμήματος Πλατυγιαλίου με επικεφαλής την Λιμενάρχη Μεσολογγίου Υποπλοίαρχο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Κυριακή Σκανδάλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad