ΚΟΒ Αμφιλοχίας ΚΚΕ: Ομιλία του Νίκου Παπαναστάση στην Αμφιλοχία - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

15 Νοεμβρίου 2021

ΚΟΒ Αμφιλοχίας ΚΚΕ: Ομιλία του Νίκου Παπαναστάση στην Αμφιλοχία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κάλεσμα αγωνιστικής συμπόρευσης και πάλης με το ΚΚΕ απ’ την Αμφιλοχία

Ν. Παπαναστάσης: «Καλούμε το λαό συνολικά να πάρει την υπόθεση στα χέρια του»

Με ομιλία του βουλευτή του νομού, Νίκου Παπαναστάση, σε καφενείο της Αμφιλοχίας, ολοκληρώθηκε η περιοδεία της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας στην περιοχή, όπου μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους δουλειάς, ενώ έγιναν επαφές με εκπροσώπους συλλόγων και μαζικών φορέων των κατοίκων της περιοχής.

Σημειώνοντας πως «πολλοί βιάστηκαν στο παρελθόν να μιλήσουν για το τέλος των ιδεολογιών, ακόμα και για το τέλος της ιστορίας» ο Νίκος Παπαναστάσης επεσήμανε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του, ότι το ΚΚΕ τους διαψεύδει με εκκωφαντικό τρόπο, όπως και οι αντιφάσεις του ίδιου του συστήματος, τονίζοντας εισαγωγικά:

«Τους διαψεύδει το γεγονός ότι αποτυγχάνει συστηματικά να δώσει ελπίδα στους νέους ανθρώπους, να απαντήσει στις ανάγκες τους που φυσιολογικά διευρύνονται. Αντίθετα, τους πάει από τη μία απογοήτευση στην άλλη, τους οδηγεί να αισθάνονται πως χάνουν τα χρόνια τους χωρίς να πετυχαίνουν αυτά που θα ήθελαν.

Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού η διεύρυνση της απόστασης ανάμεσα στο πώς ζούμε οι πολλοί και στο πώς θα μπορούσαμε να ζούμε με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες, είναι η προϋπόθεση για να συσσωρεύεται αμύθητος πλούτος στους λίγους μετόχους των επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό και είναι υποχρεωμένοι να προσπαθούν να πείσουν τη νέα γενιά να συμβιβαστεί με τα λίγα, να κάνει στόχους της τους στόχους των εκμεταλλευτών της και να αναζητά, πότε δεξιά και πότε αριστερά, κάποιον λίγο καλύτερο διαχειριστή της ίδιας βαρβαρότητας. Όσο κι αν φαίνεται να τον έχουν πετύχει προσωρινά αυτόν τον στόχο, είναι αδύνατο να τον πετυχαίνουν διαρκώς».

Στάθηκε στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, στους εργατικούς, λαϊκούς αγώνες που αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα επισημαίνοντας πως συνολικά απ’ αυτούς «γεννήθηκε ένα ξεχωριστό σύνθημα: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό! Αυτό το σύνθημα είναι κάτι παραπάνω από ένα κάλεσμα αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική» και εξηγώντας, υπογράμμισε:

«Αυτό ακριβώς είναι κάτι περισσότερο από ένα κάλεσμα λαϊκής οργάνωσης κι αυτοοργάνωσης, όπως αυτή που με συγκινητικό τρόπο εκδηλώθηκε για παράδειγμα στις πυρκαγιές στην Εύβοια κι αλλού, για να σώσει ο λαός το βιος του που δεν μπορούσε να προστατεύσει το κράτος. Το σύνθημα αυτό στοχεύει βαθιά, στην καρδιά του προβλήματος.

Καλεί το λαό να πάρει συνολικά την υπόθεση στα χέρια του, να μην έχει καμία εμπιστοσύνη στο σημερινό κράτος και τις κυβερνήσεις του, οι οποίες αρχικά εμφανίζονται ως σωτήρες και τελικά καταλήγουν σε εμπρηστές των λαϊκών συμφερόντων».

Παράλληλα, κάλεσε σε αγωνιστική συμπόρευση των εργατοϋπαλλήλων, συνολικά των λαϊκών στρωμάτων με το ΚΚΕ, αναφέροντας και με τα θετικά παραδείγματα των τελευταίων κινητοποιήσεων των εργαζομένων σε μια σειρά χώρους (E-FOOD, COSCO), ότι συνολικά ως τάξη «κρατάνε όρθιες και ζωντανές τις κοινωνίες. Όταν σταματήσουν αυτοί, σταματούν τα πάντα, οι πόλεις νεκρώνουν! Το είδαμε με τα μάτια μας.

Είδαμε ότι είναι αλήθεια αυτό που λέει το σύνθημα που φωνάζουμε εδώ και χρόνια στις συγκεντρώσεις μας: “Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά”», και καταλήγοντας σημείωσε:

«Αυτά είναι λοιπόν τα Μεγάλα Μεγέθη, και μέσα στις περιπέτειες που ζούμε, μέσα στα αδιέξοδα που βιώνουμε, ας κάνουμε όλοι και όλες έναν άλλον απολογισμό. Πέρα από λεπτομέρειες, πέρα από επιμέρους διαφορές και προβληματισμούς, που μπορούν να λυθούν μέσα στη ζωή και τον αγώνα, να κρατήσουμε τα Μεγάλα και Σημαντικά».

Ακολούθησε συζήτηση, όπου τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα που απασχολούν συνολικά το λαό, από το κύμα ακρίβειας, μέχρι τις διεθνείς εξελίξεις αλλά και τις τοπικές ελλείψεις έργων και υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad