Δυτικά Άγραφα: Περιπετειώδης επιχείρηση απεγκλωβισμού 17 αγελάδων σε υψόμετρο 2.100μ! - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Δεκεμβρίου 2021

Δυτικά Άγραφα: Περιπετειώδης επιχείρηση απεγκλωβισμού 17 αγελάδων σε υψόμετρο 2.100μ!


Mεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού έστησαν άνδρες τoυ Πυροσβεστικού κλιμακίου Γρανίτσας μαζί με εθελοντές στα ορεινά Άγραφα Ευρυτανίας προκειμένου να διασωθούν 17 αγελάδες που βρίσκονταν εγκλωβισμένες επί ημέρες στα χιόνια, στην κορυφογραμμή της Φτέρης σε υψόμετρο 2100 μ.

Ο ιδιοκτήτης-κτηνοτρόφος του κοπαδιού δεν πρόλαβε να τα κατεβάσει από το βουνό όταν ξέσπασε η κακοκαιρία. Οι μέρες περνούσαν και η ανησυχία για την τύχη των ζώων μεγάλωνε.

Έτσι, την Τετάρτη 8 Δεκέμβρη απο τις πρωινές ώρες με τη συνεργασία ιδιωτών και εθελοντών και δύο Πυροσβεστικών Υπαλλήλων (Πυρ/στης Ντόσκας Βασίλειος & Υπαρχ/στης Σερπάνος Ευθύμιος) του ΠΚ Γρανίτσας με επικεφαλή τον Πυρονόμο Κώστα Κουτσιούμπα, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κάτω από αντίξοες συνθήκες για τον απεγκλωβισμό των ζώων.

Σύμφωνα με το VimaPoliti.gr στο σημείο επικρατούσαν χειμωνιάτικες συνθήκες με ομίχλη, ψιλόβροχο και ύψος χιονιού μέχρι και 50 πόντους και τη θερμοκρασία στους -5ο C. Δεν ήταν καθόλου εύκολο να εντοπιστούν τα ζώα μέσα στο χιονισμένο τοπίο ωστόσο με τη βοήθεια των ντόπιων που κατατόπισαν τους Πυροσβέστες οι αγελάδες βρέθηκαν και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές μέρος για το χειμώνα.

Η μεγάλη επιχείρηση κράτησε σχεδόν πέντε ώρες.

Το "ευχαριστώ" του δημάρχου Αγράφων

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στον απεγκλωβισμό και την ασφαλή μεταφορά των ζώων.

«Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την ευαισθησία κ αλληλεγγύη που επέδειξαν διότι τα εγκλωβισμένα ζώα δεν θα μπορούσαν να βρουν διέξοδο διαφυγής προς ασφαλές σημείο χωρίς την ανθρώπινη παρουσία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα παιδιά του πυροσβεστικού κλιμακίου που πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και στους εθελοντές που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Καθημερινά αποδεικνύεται η χρησιμότητα ίδρυσης του Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Δήμο Αγράφων».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad