Το θεατρικό δρώμενο για τη γυναικεία κακοποίηση «Απούσες 13» παρουσιάστηκε στον Αστακό - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

10 Δεκεμβρίου 2021

Το θεατρικό δρώμενο για τη γυναικεία κακοποίηση «Απούσες 13» παρουσιάστηκε στον Αστακό


Δήμος Ξηρομέρου
Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.ΕΠ.ΙΣ.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Απούσες 13», ένα θεατρικό δρώμενο για τη γυναικεία κακοποίηση παρουσιάστηκε στον Αστακό.

Με επιτυχία παρουσιάστηκε στον Αστακό το θεατρικό δρώμενο «Απούσες 13» τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Ξηρομέρου στον Αστακό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ξηρομέρου (Δ.ΕΠ.ΙΣ.) και την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου (Κ.Ε.ΔΗ.Ξ.) και αποτέλεσε την πρώτη από μια σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα έμφυλης βίας και ισότητας των δύο φύλων.

Το θεατρικό δρώμενο «Απούσες 13» παρουσιάζει τη δραματοποιημένη καθημερινότητα μιας κακοποιημένης γυναίκας μέσα από τη δική της διήγηση στην οποία αποκαλύπτονται σταδιακά τόσο η συναισθηματική της κατάσταση, όσο και η κλιμάκωση της βίαιης συμπεριφοράς εναντίον της.

Την κεντρική ηρωίδα υποδύθηκε η Σταματίνα Πιτσούλια, ενώ ο μονόλογος τελείωσε με την παρουσία 13 κοριτσιών στη σκηνή, συμβολίζοντας τις 13 γυναικοκτονίες του 2021, οι οποίες, δυστυχώς, μέχρι την ημέρα της εκδήλωσης είχαν γίνει 15.

Τις 13 αυτές κοπέλες υποδύθηκαν οι:

· Αγγελική Γκάτση
· Αλεξάνδρα Χολή
· Άρτεμις Παπαχαραλάμπους
· Βίκυ Κουτρουμάνου
· Έλενα Γκάτση
· Έμη Μπότσιου
· Μαρία Μέντη
· Μαρία Μπαμπούρη
· Μαρία Παπαγιαννοπούλου
· Μαρία Παπαχαραλάμπους
· Μελπομένη Κατσάνου
· Ευσταθία Κούγγελη
· Όλγα Ζαραϊδώνη

Την εκδήλωση άνοιξε με εισαγωγική ομιλία η Πρόεδρος της ΔΕ.ΠΙ.Σ. Χριστίνα Ταπραντζή, η οποία ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους σχετικά με τον προγραμματισμό της επιτροπής, εστιάζοντας στην τηλεφωνική γραμμή πανελλήνιας εμβέλειας 15900, στην οποία κάθε κακοποιημένη γυναίκα μπορεί να λάβει οδηγίες.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, ενώ η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας, Αμαλία Βούλγαρη, Περιφερειακή Σύμβουλος και βοηθός του Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Άρσης Κοινωνικών Ανισοτήτων, προέβη σε μια σύντομη ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ισότητας των δύο φίλων.

Χαιρετισμούς απηύθυναν:

· Η κα Γιάννα Ρεπάνη, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Αστακού.
· Η κα Γεωργία Ταμπάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Μύτικα.
· Η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κα Ζαχαρούλα Καραγεώργα, εκ μέρους του Συλλόγου Γυναικών Βασιλόπουλου.
· Η εκπαιδευτικός κα Γεωργία Παλουμπά, εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα.
· Ο εκπαιδευτικός Βασίλειος Ζαγκότας, εκ μέρους του Δημοτικού Σχολείου Αστακού και ως μέλος της Δ.ΕΠ.ΙΣ.
· Η κα Γεωργία Μπόκα, Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ - Δήμητρα.

Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ανάμεσα στους οποίους ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Ιωάννης Τριανταφυλλάκης, η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Αμαλία Βούλγαρη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου Ελευθέριος Κατσαούνης, ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Κωνσταντίνος Μπαμπούρης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΞ Ελευθέριος Μάντζαρης, οι Αντιδήμαρχοι Βασίλειος Πολύζος, Σωτήρης Γερόλυμος και Σωτήρης Μακρής, η Πρόεδρος της Κοινότητας Αστακού Αρετή Γριτσίπη με μέλη του τοπικού συμβουλίου Αστακού, τα μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ., ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου Ιωάννης Μπέσσας, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κ.Υ Αστακού Σοφία Χολή, ο Γεώργιος Μαστρογιάννης από τον Σύλλογο Χοβολιοτών Αστακού, ο Λευτέρης Πιτσινέλης από τον Σύλλογο Αρχοντοχωρίου ‘’Ο Άγιος Γεώργιος’’ και ο Θόδωρος Καραγιάννης από τον Σύλλογο Αρχοντοχωρίου ‘’Η Ζάβιτσα’’.

Η Πρόεδρος της Δ.ΕΠ.ΙΣ
Χριστίνα Ταπραντζή

Τα μέλη της Δ.ΕΠ.ΙΣ
Βάϊα Πατσιά
Βασίλειος Ζαγκότας
Γεωργία Λιάλιου
Εμιλία Παπαστάμου
Ηλίας Κακούρης
Πανωραία Πανταζή
Χρήστος ΠαπαϊωάννουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad