Στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά» - Αstakos News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Μαρτίου 2022

Στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά»


Στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποιήθηκαν τηλεοπτικά γυρίσματα της εκπομπής «Κυριακή στο χωριό ξανά»

Στη Σταμνά Αιτωλοακαρνανίας βρέθηκε η ταξιδιωτική εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά» παραγωγής ΕΡΤ3, όπου κατέγραψε ήθη και έθιμα της περιοχής, την ιστορία, τα τοπία και την καθημερινότητα των κατοίκων του χωριού.

Τα γυρίσματα της εκπομπής, την οποία παρουσιάζει ο Κωστής Ζαφειράκης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη, καθώς επίσης των Αντιπεριφερειαρχών Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκου Κοροβέση, και Υποδομών & Έργων, Αθανάσιου Μαυρομμάτη.

Μέσα από τις αφηγήσεις των κατοίκων, τα τραγούδια και τις παραδόσεις του χωριού αποτυπώθηκαν οι ένδοξες αλλά και δύσκολες στιγμές του τόπου, ενώ αρματωμένοι παρουσίασαν το παραδοσιακό πανηγύρι της Άγια Αγάθης με παραδοσιακούς χορούς και παλιά δρώμενα στη πλατεία της Σταμνάς.

Η προβολή των περιοχών της Περιφέρειάς Δυτικής Ελλάδας ενισχύει την τοπική ταυτότητα, φωτίζοντας πτυχές της παράδοσης, και ταυτόχρονα προσκαλεί τους επισκέπτες να γνωρίσουν τα χωριά της ελληνικής επαρχίας που κρύβουν τις δικές τους ιστορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad