Ο Ν. Παπαναστάσης για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης» - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

Post Top Ad


29 Ιουνίου 2022

Ο Ν. Παπαναστάσης για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ: «Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Ν. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
«Σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης»

«Λάδι στη φωτιά» του ιμπεριαλιστικού πολέμου, που ήδη μαίνεται στην Ευρώπη, έρχονται να «ρίξουν» οι αποφάσεις που ετοιμάζεται να πάρει το ΝΑΤΟ στη Σύνοδο Κορυφής του που θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Ιούνη, σημειώνει ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης σε δήλωσή του.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τα αμερικανοΝΑΤΟικά επιτελεία ήδη σχεδιάζουν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αλλά και την Κίνα.

Είναι οι σχεδιασμοί που θα κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Κορυφής της λυκοσυμμαχίας στα τέλη Ιούνη στη Μαδρίτη.

Οι ΝΑΤΟικοί στη Μαδρίτη θα επεξεργαστούν τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να παρέχουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων βαρέων όπλων και συστημάτων μεγάλης εμβέλειας, επιλογή που δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεσή τους να "διαιωνίσουν" αυτό τον πόλεμο, μετατρέποντάς τον σε έναν πόλεμο φθοράς, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τον ουκρανικό και ρωσικό λαό, για τους λαούς της περιοχής αλλά και ευρύτερα.

Στην ίδια σύνοδο προτάσσεται η ενίσχυση της υποστήριξης για κράτη όπως η Βοσνία - Ερζεγοβίνη και η Γεωργία, μια επιλογή που απροκάλυπτα στοχεύει στο να ρίξει λάδι στη φωτιά, την ώρα που ήδη μυρίζει μπαρούτι στα Βαλκάνια και τον Καύκασο.

Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία των Συνόδων Κορυφής του ΝΑΤΟ προσκλήθηκαν και θα παραστούν πρωθυπουργοί και πρόεδροι χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού, όπως της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, βάζοντας στο κάδρο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ξεκάθαρα και την Κίνα.

Το ΚΚΕ αποκαλύπτει και καταγγέλλει τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωατλαντισμού. Είναι ευθύνες που γιγαντώνονται χρόνο το χρόνο, προσδένοντας τη χώρα μας όλο και πιο στενά στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, μετατρέποντάς την σε πολεμικό ορμητήριο και ταυτόχρονα βάζοντας τον λαό μας στην καρμανιόλα των αντιποίνων.

Καταδικάζουμε τις εγκληματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και την κυβερνητική απόφαση να ενισχύσει με ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις τη ΝΑΤΟική Ομάδα Μάχης στη Βουλγαρία.

Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να πλαισιώσει και να δυναμώσει τον αγώνα για την καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της πολιτικής της εμπλοκής. Να δυναμώσει αποφασιστικά η πάλη ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Να κλείσουν και να ξεκουμπιστούν όλες οι ξένες βάσεις. Να μη σταλεί κανένας στρατιώτης, υπαξιωματικός, αξιωματικός και πολεμικό υλικό σε αποστολές εκτός συνόρων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad