Επιτροπή Αγώνα: Λαϊκή συνέλευση στον Αστακό την Κυριακή 14 Αυγούστου - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

14 Αυγούστου 2022

Επιτροπή Αγώνα: Λαϊκή συνέλευση στον Αστακό την Κυριακή 14 Αυγούστου




ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η Επιτροπή Αγώνα Δήμου Ξηρομέρου, Καλάμου και Καστού, ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας και ο Δήμος Ξηρομέρου, σας καλούν στην λαϊκή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ. στον Αστακό, στο χώρο της νέας πλατείας της ανάπλασης στη παραλία του Αστακού.

Συζητούμενα θέματα της λαϊκής συνέλευσης, οι εξελίξεις στο θέμα θεσμοθέτησης της Π.Ο.Α.Υ και καθορισμός των επόμενων κινήσεων της Επιτροπής. Ανοιχτός διάλογος με τους πολίτες και κατάθεση προτάσεων τους για τον τρόπο συνέχισης του αγώνα.

Το θέμα της λαθεμένης χωροθέτησης της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που περιλαμβάνει και το παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικα και τον Κάλαμο, που δεν πρέπει να θεσμοθετηθεί.
 
Στο τέλος του θέματος ΠΟΑΥ, μετά από πρόταση πολιτών, θα συζητηθεί και το άλλο μεγάλο θέμα της περιοχής μας, του πλωτού Φωτοβολταϊκού στον Άγιο Νικόλαο και η χωρίς κανόνες και όρια χωροθέτηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε) [ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, πλωτά φωτοβολταϊκά και βιορευστά], εντός των γεωγραφικών ορίων του Δήμου Ξηρομέρου.

Και τα δύο αυτά πολύ σοβαρά θέματα, αν υλοποιηθούν όπως αποτυπώνονται στα επίσημα έγγραφα των σχεδιασμών πολιτείας και ιδιωτών, χωρίς να έχουν ζητήσει και να λάβουν υπ’ όψη τη γνώμη των μόνιμων κατοίκων, οδηγούν τον τόπο σε υπανάπτυξη, σε ακόμη μεγαλύτερη δημογραφική αιμορραγία και σε πλήρη καταστροφή.

Η παρουσία όλων μας στη Λαϊκή Συνέλευση είναι άκρως απαραίτητη.


ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ
ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ – ΚΑΣΤΟΥ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ ΕΧΙΝΑΔΩΝ
ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad