Βράβευση του Δήμου Ξηρομέρου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

08 Οκτωβρίου 2022

Βράβευση του Δήμου Ξηρομέρου στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ


Ημερομηνία 7/10/2022

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βράβευση του Δήμου Ξηρομέρου, στο 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ.

Μια ιδιαίτερη και σημαντική διάκριση απέσπασε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 ο Δήμος Ξηρομέρου, στο πλαίσιο των βραβεύσεων Επιστημονικής, Κοινωνικής & Αυτοδιοικητής προσφοράς.

Τιμήθηκε με το βραβείο Κοινωνικής προσφοράς για την συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό καλλιτεχνικής έκφρασης, για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια που διοργάνωσε το ΕΔΔΥΠΠΥ, στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εκστρατείας για τα Αντιβιοτικά & τα Εμβόλια, που πραγματοποιήθηκε από τον Ιανουάριο έως το Σεπτέμβριο του 2022.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο του Συνεδρίου και Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κ. Ιωάννης Τριανταφυλλάκης.

Κατά την βράβευση, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο κ. Πατούλη για το έργο του στο Δίκτυο, την κα Γιαμαρέλου και τη κα Παπαθανασοπούλου για την στήριξη τους, την Διευθύντρια του Δικτύου κα Αϊδήνη και την Διοικητική Διευθύντρια κα Φοινίτση.

Μεταξύ άλλων τόνισε την σημασία που αποδίδει ο Δήμος Ξηρομέρου στην συνεργασία του με το Δίκτυο και εξήρε το έργο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, των ΚΔΑΠ, των εκπαιδευτικών και των παιδιών, καθώς και της συντονίστριας κας Μαρίας Σακουφάκη σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Η επιτυχία της βράβευσης ήρθε μετά από μια συστηματική συνεργασία του Δήμου, προσωπικά του Δημάρχου, της ΚΕΔΗΞ και του Προέδρου της κ. Λευτέρη Μάντζαρη, της κας Σακουφάκη, όλου του προσωπικού των 4 ΚΔΑΠ του Δήμου και βέβαια, των παιδιών που ήταν οι βασικοί πρωταγωνιστές.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Ξηρομέρου, έγινε μέλος του ΕΔΔΥΠΠΥ το Σεπτέμβριο του 2021 (το δίκτυο απαριθμεί 247 μέλη - Δήμους) και μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα και αξιόλογο έργο.

Το πιο σημαντικό βέβαια αποτυπώνεται στην δημιουργία του παιδικού παραμυθιού: «ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ: Ανοσοήρωες εναντίον Μικριβλαβερούληδων».

Το παραμύθι αποτέλεσε το παιδαγωγικό έργο του προγράμματος Αγωγής Υγείας, για την χρησιμότητα των εμβολίων στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας για τα Εμβόλια και τα Αντιβιοτικά που πραγματοποίησε το ΕΔΔΥΠΠΥ με τους Δήμους μέλη του.

Οι θεματικές ενότητες του προγράμματος Αγωγής Υγείας (τι είναι εμβόλια, τα οφέλη τους, η χρησιμοτητά τους κ.λπ) καθορίστηκαν από την κα Σακουφάκη, κατόπιν έγιναν τηλεδιασκέψεις, επεξηγήσεις, με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με την σειρά τους και με την βοήθεια όλου του προσωπικού των ΚΔΑΠ, δίδαξαν αυτές τις ενότητες στα παιδιά.

Στη συνέχεια τα παιδιά, με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους, αποτύπωσαν τη γνώση τους στη συγγραφή του παραμυθιού, με την ιδέα και τους ήρωες βασισμένους στον κόσμο της Κδαπούπολης.

Κατόπιν το έργο συν-επιμελήθηκε ο συγγραφέας κ. Κώστας Λύχνος και δόθηκε στον εκδοτικό οίκο Άπαρσις για εκτύπωση.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί η διασύνδεση των υπηρεσιών, οι συνέργειες και οι συνεργασίες με φορείς, δίκτυα, εθελοντές κ.λπ, απέδωσαν ένα επιστημονικό αποτέλεσμα με εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό χαρακτήρα.

Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν και στήριξαν το συγκεκριμένο έργο, πρωτίστως βέβαια τα παιδιά των ΚΔΑΠ που αποτέλεσαν την ψυχή του εγχειρήματος και συνεχίζουμε με νέες περιπέτειες στην ΚΔΑΠΟΥΠΟΛΗ και σας περιμένουμε όλους να σας ξεναγήσουμε στην ιδιαίτερη αυτή πόλη.

Εκ του Δήμου Ξηρομέρου











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad