Γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας στο Βασιλόπουλο - Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αstakos News - Η ενημέρωση στα καλύτερά της!

Τα νέα του Αστακού και... όχι μόνο!

02 Νοεμβρίου 2022

Γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας στο Βασιλόπουλο




ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ και ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΙΤΑΣ

Τριήμερος εορτασμός τις ανακομιδής των λειψάνων του πολιούχου του χωριού μας, Αγίου Γεωργίου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βασιλοπούλου, ο Σύνδεσμος Βασιλοπουλιωτών "Η Βελά" και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, στα πλαίσια της πανηγύρεως του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στο Βασιλόπουλο, σας προσκαλεί στη γιορτή κρασιού και παραδοσιακής πίτας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022 το πρωί, μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στο προαύλιο του Ιερού Ναού.

Ο Ναός μας έχει τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου, το οποίο θα βρίσκετε όλες τις ημέρες από Τρίτη 1 Νοεμβρίου έως και 3 Νοεμβρίου, σε δημόσιο προσκύνημα.

Η 3η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η εκκλησία μας εορτάζει την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου, είναι η ημερομηνία που κατά την παράδοση οι αμπελουργοί συνήθιζαν να ανοίγουν τα κρασιά της νέας σοδειάς και σε πολλά μέρη αποκαλείται του Αγίου Γεωργίου του μεθυστή.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην πανήγυρη και στον επίλογο της να απολαύσετε εκλεκτά κρασιά από Βασιλοπουλίτες παραγωγούς, παραδοσιακές πίτες της περιοχής και εκλεκτά εδέσματα, εννοείτε δωρεάν.

Σας περιμένουμε

ΣΗΜ. Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όλα τα σχόλια θα εμφανίζονται μετά την έγκρισή τους από τους διαχειριστές του Astakos-News. Υβριστικά σχόλια ή σχόλια που δεν έχουν σχέση με το παραπάνω άρθρο, δεν θα δημοσιεύονται. Τα σχόλια και τα κείμενα των αναγνωστών εκφράζουν τους ίδιους και δεν υιοθετούνται κατ' ανάγκη από την παρούσα ιστοσελίδα.

Post Top Ad